Foto: Hans Lebbe

Achtste editie Beursvloer succesvol

82 matches gemaakt te waarden van 189.365 euro

Samen voor De Bilt organiseerde op 15 november in de sfeervolle Kapel op het Berg en Boschterrein een succesvolle Beursvloer. Biltse bedrijven en Biltse maatschappelijke organisaties ontmoetten elkaar daar. Zij handelden in middelen, kennis & kunde en helpende handen. Wat de een over heeft of graag biedt, heeft de ander net nodig. Het leverde 82 matches op met een maatschappelijke waarden van 189.365 euro.

De Bilt - De beursvloer is een netwerkevenement tussen lokale bedrijven, stichtingen, verenigingen, de gemeente De Bilt en het onderwijs. Vooraf konden mensen een workshop volgen met tips om goed te handelen op de Beursvloer.

Als voorbeeld van een match werd de Plukdoolhof ingebracht. Reinaerde wil dit doolhof naast hun kinderboerderij de Schaapskooi aanleggen. Dit is een plek waar jong en oud de vruchten van de struiken en bomen kunnen eten. Om dit te realiseren zochten ze oa groepen om de tuin aan te leggen. Hierop reageerde de Kiwanis Club direct enthousiast. Als tegenprestatie verzorgt Reinaerde een dag voor familieleden.

Om 16.15 uur opende wethouder Landwehr de Beursvloer met een slag op de gong en konden alle aanwezigen hun matches sluiten. De notaris legde de afspraken officieel vast. De accountant bepaalde vervolgens de geschatte maatschappelijke waarde.

Een handgreep uit de mooie matches: De Totem biedt aan Mens De Bilt en St Eet Mee een workshop 'One minute video maken', Tap DELA gaat op de Julianachool een les over uitvaart verzorgen, Linsen communicatie gaat Huize Het Oosten communicatie-advies geven, de Rabobank biedt aan Steunpunt Vluchtelingen een computercursus aan en Van der Valk faciliteert serviesgoed aan Samenloop voor Hoop De Bilt.

Aan het eind van de middag sloot Notaris Frans van Beek af met een slag op de gong Hij was trots op de grote opkomst en het enthousiasme tijdens de Beursvloer. Hieruit blijkt de maatschappelijke betrokkenheid in De Bilt. Uiteraard gaat het er nu om de komende tijd de matches te gaan uitvoeren.

Meer berichten