Foto: Jan Ruijne

Einde!

Column door Ike Bekking - Bijna vijf jaar geleden ging ik de uitdaging met Bouwman Boeken aan. Prachtige winkel, mooi interieur, naar mijn mening kon het beter en ik dacht er nieuw leven in te blazen.

Het werden vijf opeenvolgende jaren van steeds minder bezoekers en steeds lagere omzet.
We hebben er alles aan gedaan om er wat van te maken: klassieke muziek, spelletjes een breed boekenassortiment, website, nieuwsbrief, lezingen, koffie-café, leveringen binnen 24 uur of thuis bezorgd.

Helaas!

Het gemak van de muisklik is de grootste bedreiging voor de fysieke winkel. Iedereen weet het en toch…Ik hoor dat wel van uitgevers als hun boek bij De Wereld Draait Door door het boekenpanel aangeprezen wordt. Op dat moment 'piekt' BOL.COM.

"Doe uw Kerstinkopen vooral lokaal, dat is het beste voor ons allemaal"

Maar het gaat niet alleen om de boekhandel: Ik sprak een collega, hij zocht een damestas voor zijn dochter, had geen idee waar hij dat kon kopen en bestelde voor het eerst van zijn leven op internet bij die Blauwe!

Bijenkorf? Hudson Bay? Niet aan gedacht en daar kom ik nooit….zei hij.

Tja, zo verdwijnen de fysieke winkels en verandert het straatbeeld. Is dat echt wat we willen? Nee! Want op no. 1 van het lijstje favoriete vrijetijdsbesteding staat winkelen. En dan bedoelt men niet on-line winkelen. Dan bedoelt men: gezellig ergens heen gaan, beetje snuffelen en rondkijken, misschien iets kopen, ergens iets drinken of samen een hapje eten.
Gezellig!

Kom daar nog maar eens om als er alleen nog maar ketens/grootwinkelbedrijven in een winkelstraat te vinden zijn.

Nee, ik ben niet zuur, het was een moeilijke beslissing met alleen maar verliezers: klanten, personeel, de collega' s op de Hessenweg en ik zelf.Opgelucht! Dat wel. Na bijna vijf jaar strijden valt een enorme last van mijn schouders en na 1 januari kijk ik weer vol goede moed vooruit.


Positieve energie investeren in de Bilthovense Boekhandel, met muziek, spelletjes, boeken, lezingen, KunstindeKelder èn een koffie-café met lekkers van BonBon Margo èn van TOPedelgebak!

Dus………

Doe uw Kerstinkopen vooral lokaal, dat is het beste voor ons allemaal.

Meer berichten