Bestuursleden Karlien, Marielle en Vincent Cornelissen, Mirande Waterlaat, Jos Smit en huisvriendin Annabel na het afschieten van de confettibom als startsein van de inschrijving voor de ALS Lenteloop 2019
Bestuursleden Karlien, Marielle en Vincent Cornelissen, Mirande Waterlaat, Jos Smit en huisvriendin Annabel na het afschieten van de confettibom als startsein van de inschrijving voor de ALS Lenteloop 2019 (Foto: Els van Stratum)

Start inschrijving voor 4e ALS Lenteloop gevierd met confetti

De inschrijving voor de Rabobank ALS Lenteloop 2019 is weer van start gegaan. Afgelopen week werd dit feestelijk gevierd met een pittige confetti-bom als startschot! Het bestuur kijkt uit naar de 4e editie van de Lenteloop die volgend jaar op tweede Pinksterdag, 10 juni plaatsvindt.

door Els van Stratum

Bilthoven – Mirande Waterlaat, voorzitter van de ALS Lenteloop vertelt trots over de nieuwe setting van het bestuur. "We zijn blij met onze 3 nieuwe leden. Karlien Cornelissen, dochter van de ALS Lenteloop grondlegger Vincent Cornelissen heeft zich bij ons gevoegd. Vincent neemt zelf geen deel meer aan het bestuur, maar gaat samen met zijn dochter de sponsoring op zich nemen. Ook is Franka de Jong een nieuweling. Zij gaat de communicatie voor haar rekening nemen. Met deze 2 jonge dames blaast er een jonge frisse wind. Onze derde nieuweling is René v/d Velden, onze penningmeester. Mariëlle Cornelissen neemt net als voorgaande jaren de coördinatie van de vrijwilligers op zich, en Jos Smit is verantwoordelijk voor de vergunningen van het feestterrein en parcours."

Mirande: "Een paar kleine veranderingen in het verschiet, zo zal de start en finish verhuizen van het Vinkenplein naar het parkeerterrein 'de driehoek', naast het NS station en is er voor alle afstanden een nieuw parcours gemaakt. Uiteraard sluiten we de dag weer af met een fantastisch feest. De ingrediënten daarvoor houden we nog even voor ons en zullen we later bekend maken. Het leven vieren, daar gaat het om en onder het motto 'samen leven, samen lopen' hopen we er weer samen een prachtige dag van te gaan maken."

In totaal is er met de voorgaande edities al een flink bedrag van 565.000 euro binnengehaald. Mirande: "Een mooi bedrag, maar er is meer nodig. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondersteund, met als doel de oorzaak van ALS te vinden en daarmee beter op zoek te kunnen naar curatieve methodes om ALS te bestrijden."

Deelname aan de Lenteloop is voor iedereen toegankelijk. Voor jong en oud, geoefende en minder getrainde lopers. Naast de 5 en 10 kilometer hardlopen staan ook de 2,5 kilometer Kidsrun en 5 kilometer wandelen weer op het programma. Ook voor ALS-patiënten of deelnemers met een andere beperking is er weer een aangepast parcours. Voor de early-birds kost de inschrijving vóór 10 januari 2019 10 euro dus ben er snel bij. Inschrijven www.alslenteloop.nl

Meer berichten