Match uit De Bilt wint Award 


Joanne Penning van Samen voor De Bilt, en Judith Boezewinkel van MENS De Bilt namen de prijs in ontvangst. FOTO: Wim van de SpiegelFoto: Wim van der Spiegel
Joanne Penning van Samen voor De Bilt, en Judith Boezewinkel van MENS De Bilt namen de prijs in ontvangst. FOTO: Wim van de Spiegel Foto: Wim van der Spiegel

Match uit De Bilt wint Award

De Bilt - De eerste editie van NLmatcht was succesvol voor de gemeente De Bilt. Tijdens het Maatschappelijk Diner van 17 november  zijn 81 matches gemaakt tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Eén van deze matches heeft de eerste prijs behaald bij de verkiezing van de mooiste match van Nederland. 

Samen voor De Bilt organiseerde het Maatschappelijk Diner samen met MENS De Bilt. Voor dit diner waren 21 Biltse bedrijven en 21 maatschappelijke organisaties uitgenodigd. Zij gingen met elkaar in gesprek over wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Men kon specifieke kennis inzetten, of gebruik maken van elkaars faciliteiten zoals een ruimte of materialen. Tijdens het diner was geld vragen taboe.

Het evenement NLmatcht startte op 10-10 en eindigde op 24-11. In die periode zijn er 4144 matches gemaakt, tijdens 73 evenementen verspreid over het hele land. Het Biltse Maatschappelijke Diner werd georganiseerd in deze periode.
NLmatcht heeft landelijk ruim 4100 succesvolle matches opgeleverd, met een sociale waarde van €4,5 miljoen. 

Winnende match 
De match uit De Bilt kwam als winnaar uit de bus: 9 verschillende partijen hebben afgesproken zich in te zetten voor 15 statushouders in de gemeente De Bilt, om hen te trainen en voor te bereiden op een baan bij Biltse bedrijven. 
De gemeente De Bilt, MENS De Bilt en Steunpunt Vluchtelingen De Bilt zoeken naar stage- en werkplekken voor vluchtelingen met een verblijfstatus. KNMI, Warande Woonzorgcentrum Schutsmantel, Woonstichting SSW en de Wereldwinkel De Bilt bieden de vijftien statushouders de mogelijkheid om te `proef solliciteren`: De statushouders schrijven deze organisaties een brief, voeren een sollicitatiegesprek en krijgen uitgebreide feedback. Rotary De Bilt Bilthoven en Business Club De Bilt zetten hun netwerk in om deze mensen ook daadwerkelijk aan het werk te helpen.

Jurycommentaar
De jury van NLmatcht noemt de match een mooi voorbeeld van een brede en diverse coalitie. "Iedere partij draagt bij vanuit de eigen expertise. De actualiteit van het thema hoeft geen verder betoog. De jury wenst alle partijen bijzonder veel succes en spoort Samen voor De Bilt aan om straks met de behaalde resultaten ook andere gemeenten te inspireren."
Matches uit Amersfoort en Enschede werden respectievelijk tweede en derde.

 Joanne Penning van Samen voor De Bilt, en Judith Boezewinkel van MENS De Bilt hebben de NLmatcht Award in ontvangst genomen namens de 9 partijen die bij de match betrokken waren.

 Project We Match
De match kwam voort uit het onlangs in de gemeente De Bilt gestarte project We∞ Match. 15 statushouders worden begeleid om zelf in actie te komen en hun talenten in te zetten voor hun integratie en vinden van werk, stage of studie. Het traject bestaat uit theatertrainingen, begeleiding door buddy's (burgers uit gemeente De Bilt) en coaching door professionals. Theaterschool Masquerade coördineert het project We∞ Match in opdracht van de gemeente De Bilt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden