De deelnemers waren zichtbaar trots op hun behaalde Certificaat Bijzonder Boksen. FOTO: Hans Lebbe
De deelnemers waren zichtbaar trots op hun behaalde Certificaat Bijzonder Boksen. FOTO: Hans Lebbe

Certificaat Bijzonder Boksen uitgereikt bij Griftenstein & Zorg

Onlangs was het een spannende dag bij Zorgboerderij Griftenstein & Zorg in De Bilt. De deelnemers aan de bokslessen kregen na het volgen van deze cursus het Bijzondere Bokscertificaat uitgereikt door Debby Hartman-van Maanen van Hit 2B Fit.

De Bilt - Naast het uitvoeren van werkzaamheden op de zorgboerderij, krijgen de deelnemers diverse trainingen om zelfstandiger te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen. Deze bokstraining is hier onderdeel van en helpt enorm, zo blijkt. Bijzonder Boksen is er speciaal voor kinderen en jong volwassenen met een (verstandelijke) beperking en/of jongeren met gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen.

Bijzonder Boksen is een speciale manier van boksen waarbij de nadruk niet ligt op fysiek contact. Tijdens deze bokslessen leren de deelnemers van Griftenstein & Zorg goed te voelen wie je bent en wat je kan. Er wordt aandacht besteed aan rust door gecontroleerd te stoten en kracht te reguleren. Ze leren gecontroleerd te ademen en te luisteren naar hun lichaam. Ze ontdekken dat boksen niet alleen over stoten uitdelen gaat, maar ook over stevig staan, focus, rust en balans. Samen ontdekken ze onder leiding van Debby de ware (boks)kampioen in zichzelf! Bijzonder Boksen is onderdeel van Hit 2B Fit.

www.hit2bfit.com

Bokslessen in De Bilt en De Meern

De bokslessen worden een keer in de twee weken aan de jong volwassenen op Zorgboerderij Griftenstein & Zorg gegeven. Vanaf de tweede week van januari kun je ook twee keer in de week bijzonder boksen in De Meern en wel op maandag en donderdag van 16.00-17.00 uur. Deze les is speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking (12 jaar en ouder). Daarnaast wordt de les op de zorgboerderij uitgebreid voor kinderen tussen de 7 en de 14 jaar met gedrags- en of ontwikkelingsproblematiek. Dit is één keer in de twee weken op dinsdag van 15.45-16.45 uur op de zorgboerderij Griftenstein & Zorg.

Bijzonder Boksen geeft:
- Vaste les vormen, waarbij techniek, conditie en zelfbewustzijn steeds terug keren
- Lesreeksen met thema's zoals: focus, rust, ademhaling of krachtregulatie
- Aanleren van echte bokstechnieken
- Winnen door samen te groeien
- Een uitlaatklep voor je emoties, in veiligheid en met controle
- Grenzen ontdekken en bewaken
- Doorzettingsvermogen en zelfverzekerdheid

Nadruk op rust, controle en balans

Meer berichten