Foto:

Ik word gek van jaloezie...

What Els door Els van Stratum 

Ze is mooi en ze is lief en al bijna een half jaar mijn vriendin. Ze gaat er veel op uit en kent veel mensen. Naar feestjes neemt ze me tegenwoordig steeds vaker mee. Op zich vind ik dat leuk. Wat ik minder leuk vind zijn de mensen, voornamelijk mannen die dan om haar heen hangen. Donder op denk ik dan. Ik weet dat dit jaloers klinkt, maar ik heb er moeite mee dit te onderdrukken en het maakt me soms gek. Zeker nu ik weet dat ze ook via social media contacten met andere mannen heeft. Ik ben gewoon benieuwd naar jouw reactie hierop. Groetjes, onbekend

Beste onbekend,

Dit klinkt niet jaloers, je bent jaloers! Een beetje jaloers zijn kan echt geen kwaad. Het kan je partner zelf vlijen. Op het moment dat jij haar gaat controleren (e-mails, social media) is het niet meer gezond en gaat het ten koste van jou en je relatie. Stel jezelf eens de vraag waarom je zo jaloers bent? Ben je bang haar kwijt te raken? Is je angst hiervoor terecht? Jullie zijn tenslotte al een half jaar samen. Onzekerheid speelt vaak een grote rol, of ervaringen uit het verleden waardoor je vertrouwen is beschadigd. (Even graven bij jezelf). En als jullie dan op een feestje zijn, betrekt zij jou dan bij al die contacten? Aandacht krijgen is fijn, ik ga er even vanuit dat jij dit ook krijgt. Het is wat je ermee wil en doet. Dat geldt in dit geval ook voor jouw vriendin. Als jij je ongemakkelijk voelt en twijfels hebt, ga er dan niet zelf al een invulling aan geven, maar praat er over met haar. Vraag haar naar de contacten die ze heeft. Wederzijds vertrouwen is iets dat je samen opbouwt en begint bij het kwetsbaar durven zijn naar de ander toe.

Een goeie tip voor jou: Vrijheid bindt en die vrijheid creëer je samen. Door haar te controleren en misschien krampachtig vast te houden raak je haar juist kwijt. Geniet van de momenten samen en heb het gezellig en bedenk dat bij het volgende feestje waar je met haar samen heen gaat JIJ degene bent die haar mee naar huis neemt!

bcwhatels@gmail.com / www.facebook.com/bcWhatEls

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden