Foto:

Informatieavonden door BENG! 'De Verwarming Centraal'

Op 10 januari 2019 houdt de Biltse energiecoöperatie BENG! een informatieavond 'De Verwarming Centraal'. Bij veel huishoudens staat de centrale verwarming niet goed afgesteld. Energieambassadeurs van BENG! vertellen wat je zelf kunt doen om de woning comfortabel warm te stoken en tevens het gasverbruik te verminderen.

De Bilt - Deze gratis bijeenkomst voor inwoners van gemeente De Bilt wordt gehouden bij WVT, Talinglaan 10 in Bilthoven, start om 19.30 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur. BENG! organiseert in 2019 elke maand een energie-informatieavond waarbij steeds weer een ander thema centraal staat. Aanmelden via info@beng2030.nl. Meer informatie: www.beng2030.nl.

Zuiniger stoken

"Het is goed voor het milieu, goed voor de portemonnee en goed tegen koude voeten,", zo vat Frans den Braber het samen. Hij heeft zijn hele leven in de installatiewereld gewerkt en wil zijn kennis gebruiken om mensen te helpen met zuiniger stoken.

De informatieavond op 10 januari geeft hij samen met Gerard Rosinga, al jaren energieambassadeur bij BENG!. Het duo verzorgt deze populaire informatieavond inmiddels voor de vierde keer. "Voor iedereen die een CV-installatie heeft, ook als je geen problemen hebt met de CV en deze jaarlijks wordt gecontroleerd. Dat wil namelijk nog niet zeggen dat deze energiezuinig staat ingesteld!", zo lichten de energieambassadeurs toe.

Problemen oplossen

Op de avond wordt ingegaan op het herkennen van problemen en hoe deze op te lossen.

Er is veel ruimte in het programma opgenomen om individuele vragen te beantwoorden. Dat het nodig is om aandacht te geven aan de instelling van de CV-ketel merken de energieambassadeurs bij de uitvoering van de warmtescans: "Bij 80 % van de huishoudens die we bezoeken staat de ketel niet goed ingesteld en dat kan leiden tot 10 % slechter rendement."

Warmtepomp

Met de bijeenkomst op 10 januari geeft de coöperatie BENG! het startsein voor een reeks van maandelijkse energie-informatieavonden. Op 7 februari is de volgende bijeenkomst waarbij de warmtepomp centraal staat. Meer informatie over de activiteiten van energiecoöperatie BENG! op de website.

www.beng2030.nl

Meer berichten