De vriendengroep Unsound Mind backstage in het Lichtruim met in de middelste rij, in het midden (witte blouse en spijkerjasje) initiatiefneemster Melissa Zijsling. FOTO: Unsound
De vriendengroep Unsound Mind backstage in het Lichtruim met in de middelste rij, in het midden (witte blouse en spijkerjasje) initiatiefneemster Melissa Zijsling. FOTO: Unsound (Foto: Unsound )

Benefitconcert Unsound Mind

Een groep jongeren, onder leiding van de 18 jarige Melissa Zijsling gaf afgelopen zaterdag in het Lichtruim een bijzonder benefietconcert. Onder de naam Unsound Mind brachten ze nummers uit o.a. musicals als The Greatest Showman, Hamilton en Dear Evan Hansen ten gehore. De thema's verdriet, angst, onzekerheid en depressie kwamen aan bod.

door Els van Stratum

Bilthoven – Het doel van het concert was een accurate weerspiegeling van de mentale strijd die sommigen doorstaan weer te geven, om psychologische problemen bespreekbaar te maken en het taboe hierop te doorbreken. Dit alles met een vrolijke noot. Initiatiefneemster van Unsound Mind is Melissa die zelf ook te maken heeft gehad met psychische problemen. Voor haar was dit de drijfveer om er iets mee te gaan doen. Melissa: "Ik heb veel vrienden in de musicalwereld waar ik zelf ook actief in ben. Eigenlijk zijn we met elkaar een grote vriendengroep. Iedereen was meteen laaiend enthousiast toen ik met het idee kwam. Het was een fantastisch optreden, zowel de middag- als avondvoorstelling. De sfeer was fijn en eigenlijk ging ook alles gewoon goed! En ja, we hebben de smaak te pakken. Het was in principe een eenmalig concert in het Lichtruim en denken er nog over na om met deze groep door te gaan en in de toekomst meerdere optredens te gaan doen". De volledige opbrengst van het theaterconcert wordt gedoneerd aan de Stichting Mind. Een stichting die helpt psychische problemen te voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Zo bezoeken ze scholen om jongeren te informeren over psychische problemen, doen ze onderzoek en voeren diverse projecten uit. Meer informatie kun je vinden op www.wijzijnmind.nl. Melissa: "Zover nu bekend hebben we met ons benefietconcert meer dan 1600 euro binnen gehaald, een mooi bedrag".

Meer berichten