Statushouder Dalshad tijdens een middag uit in manage.  Als dank voor zijn logeertijd kookt hij graag voor de bewoner(s).
Statushouder Dalshad tijdens een middag uit in manage. Als dank voor zijn logeertijd kookt hij graag voor de bewoner(s). (Foto: Onbekend)

Muzikale vluchteling zoekt tijdelijk gastvrij thuis

Dalshad (32) is een vriendelijke jongeman die gevlucht is uit Syrië. In Nederlands heeft hij een verblijfsvergunning gekregen en over een aantal maanden mag hij in De Bilt komen wonen.

De Bilt - In afwachting van zijn woning verblijft hij nog in een AZC. Maar het liefst zou Dalshad de Nederlandse taal en cultuur al willen leren kennen door tijdelijk (max 3 maanden) te logeren bij een Nederlands gezin of inwoner van de gemeente De Bilt.

Stichting Takecarebnb helpt hem hierbij en zoekt samen met hem naar een fijne plek in De Bilt. Voor vluchtelingen met verblijfsstatus, ofwel statushouders, staat het leven in een AZC vaak stil. Om vooruit te kunnen en alvast beginnen met kennismaken met Nederland, de taal en de cultuur, is het fijn als ze alvast bij een gastgezin terecht kunnen. Ook om een sociaal netwerk op te bouwen, wat ontzettend hard nodig is om je thuis te gaan voelen in een nieuwe omgeving. Dalshad is een intelligente man die naast een aantal andere talen, uitstekend Engels spreekt en schrijft. Hij speelt graag op zijn Saz, een soort gitaar met een mooi midden-oosters geluid. Daarnaast houdt hij van het ondernemen van nieuwe dingen. www.takecarebnb.org

De asielzoekerscentra stromen weer vol en omdat er te weinig woningen zijn is de doorstroom van mensen die mogen blijven ook niet optimaal. Op deze manier kunnen deze mensen de draad weer oppakken en niet nodeloos lang wachtend op de volgende fase in stilstand blijven hangen.

Over Dalshad

Het uitproberen van een nieuwe smaak thee, tot een keer gaan skiën, Dalshad wil het allemaal graag proberen! Zoals op de bijgevoegde foto, waarop hij voor het eerst een keer paardrijden. Dalshad is geen boer of managehouder in wording, maar wil graag werken bij een stichting om ontwikkelingswerk wereldwijd nog beter te organiseren.

Dalshad is een schoon, opgeruimd en zelfstandig persoon die bij een sociale familie in gemeente De Bilt graag snel en goed Nederlands wil leren. Als dank voor zijn logeertijd kookt hij graag voor de bewoner(s).

Dalshad kookt zelf meestal vegetarisch, maar vindt het eten van vlees geen probleem. Samen een wandeling of fietstocht maken lijkt hem ook gezellig om af en toe te doen, maar vooral vrijblijvend samenzijn als het een ieder uit komt.

Zou Dalshad tijdelijk (voor maximaal 3 maanden) onderdeel mogen worden van jouw huishouden? Of ken je iemand bij wie hij zou mogen logeren? Mail dan naar info@takecarebnb.org

Meer berichten