Burgemeester Sjoerd Potters feliciteert het 60 jarig bruidspaar Van Kuik-van Rosmalen. FOTO: Els van Stratum
Burgemeester Sjoerd Potters feliciteert het 60 jarig bruidspaar Van Kuik-van Rosmalen. FOTO: Els van Stratum

60 jaar getrouwd en nog steeds verliefd

Corrie van Rosmalen (83) werkte in 1956 als telefoniste op het Servaas Bolwerk van het leger in Utrecht. Tijdens een van haar avonddiensten kwam ze telefonisch in contact met de dienstplichtige Marijn van Kuik (82) uit Tilburg. Marijn zat op dat moment als telefonist in het Hojelkazerne, ook in Utrecht. Corrie: "Als de dienst rustig was, hadden we regelmatig telefonisch contact met elkaar".

De aanleiding voor een eerste ontmoeting was een dropje dat Corrie via de telefoon aanbood aan Marijn. Ze spraken af bij de brievenbus van het Hojelkazerne. Corrie: "En ja, de soldaat kreeg zijn droppie". Het klikte meteen. Na een verjaardagsfeestje in Zuilen volgde de eerste zoen. Corrie en Marijn trouwde op 22 januari 1959 in Utrecht. Het bruidsboeket bestond uit witte cyclamen. Marijn gaf Corrie ieder jaar op hun trouwdag een witte cyclaam.

Marijn studeerde voor zijn dienstplicht voor elektronisch vakman. Na het trouwen werkte hij oa bij Philips, de Jaarbeurs en de Universiteit in Utrecht. Sinds 1989 in wonen Corrie en Marijn in Bilthoven. Corrie: "Zelfstandig en zonder hulp".

Corrie en Marijn kregen samen een zoon en een dochter en hebben 1 kleinzoon.

Het diamanten huwelijksfeest werd met vrienden en familie gevierd met een uitgebreide lunch!

Meer berichten