Martin van Veelen
Martin van Veelen

Kan het beter?

Column door Martin van Veelen 

Door mijn beroep kijk ik overal waar ik kom meestal even naar de plaatselijke basisscholen. Een beetje beroepsgekte? Ach, soms zie ik in binnen- of buitenland wel iets waarmee we onze scholen in de gemeente De Bilt kunnen verbeteren; meestal niet, want bijna alle scholen in onze gemeente zien er prima uit. De Regenboog nog niet, maar dat is in 2020 ook opgelost. Klinkt het wat trots? Ja, misschien wel. Met dank aan de betrokken schoolteams en ouders en de duizenden leuke leerlingen doen we het hier hartstikke goed: sfeer, resultaten, opvang van vluchtelingen, samenwerking enz.

Door mijn hobby kijk ik overal waar ik kom meestal even naar de plaatselijke voetbalclubs. Een beetje een hobbygekte? Ach, soms zie ik iets waarmee we FC De Bilt kunnen verbeteren, maar als dat het geval is, dan wordt dit meestal belemmerd door de niet beschikbare financiële middelen. Vorig weekend waren mijn vrouw en ik in Twente en we kwamen in plaatsjes waar ik nog nooit van had gehoord en voetbalclubjes die het niveau van onze plaatselijke FC bij lange na niet halen. Toch is dan zo'n hoofdveld volledig omringd door reclameborden en in een iets groter plaatsje zelfs twee rijen dik. Bij FC De Bilt gaat het wel, maar het zou veel beter kunnen: drie rijen dik met reclameborden. Ja, want de inkomsten uit sponsoring zijn broodnodig om die belangrijke plek voor de samenleving goed in te kunnen vullen. Voetbal is immers de sport voor iedereen, met leden die een mooie doorsnee van de samenleving vormen: rijk, arm, hoog opgeleid, minder geleerd, autochtoon, allochtoon, prestatief, recreatief, jongens en gelukkig ook steeds meer meisjes. Met dank aan iedereen die een steentje bijdraagt, doen we het hier hartstikke goed: sfeer, resultaten, opvang van vluchtelingen, samenwerking enz. Het kan beter! Ook een reclamebord? sponsorcommissie@fcdebilt.nl

Het 1e staat ruim bovenaan en speelt attractief voetbal. Het gaat zeker niet alleen om het 1e, maar is het toch gaaf om met z'n allen meer betrokken te raken door o.a. bij het 1e te komen kijken. By the way: de toegang is gewoon gratis.

Meer berichten