Geld en leven 'Goed voor elkaar'

Heb je geldzorgen in je gezin? Ervaar je stress door geldgebrek? Zie je geen weg naar verbetering? Steeds meer (éénouder)gezinnen lopen financieel vast. Hoe kom je rond? Of nog liever, hoe keer je het tij? 'Goed voor Elkaar' is er speciaal voor gezinnen in De Bilt die financieel gezond willen worden en blijven.

Als je het financieel zwaar heb, ervaar je veel stress, met alle nare gevolgen van dien. Kunst, en met name kunstzinnig en creatief zijn, helpt je te ont-stressen. Door te experimenteren ontdek je nieuwe mogelijkheden en leer je andere kanten van jezelf kennen. Kunst zet je weer in je kracht.

'Goed voor Elkaar' brengt gezinnen, die het financieel zwaar hebben, bij elkaar. Tijdens wekelijkse bijeenkomsten werk je actief aan zowel je persoonlijke als gezinsontwikkeling. Je wisselt kennis en ervaring uit en motiveert elkaar.

Eigen regie

Je wordt gestimuleerd om zelf de regie te pakken, om samen met mensen uit je sociale netwerk en onder professionele begeleiding financieel gezond te worden. Bijna 10 maanden lang werk je hier met je gezin tijdens wekelijkse bijeenkomsten aan. Allemaal met het doel om jou en je gezin te helpen duurzaam financieel gezond te zijn.

Aanpak

Het traject bestaat uit verschillende onderdelen, zoals het maken van een familieplan, budgetkringbijeenkomsten en theatertrainingen, creatieve workshops en sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen. Jij houdt zelf de controle over je traject, en iedereen in het gezin kan zijn steentje bijdragen!

Doe je mee of wil je meer informatie? Mail naar goedvoorelkaar@gmail.com of bezoek één van onze spreekuren in de Buurtkamer aan de Kometenlaan 39A op:

-Maandag 4 februari van 20-21 uur

-Donderdag 7 februari van 10-11 uur

-Vrijdag 15 februari van 12-13 uur

Goed voor Elkaar is een initiatief van Willeke Colenbrander (KunstenHuis De Bilt-Zeist) en Marieke van Nimwegen (Budgetkring De Bilt). Het idee voor dit project komt voort uit een prijsvraag die gemeente De Bilt in 2018 uitschreef: 'Doe Mee(r) met een goed idee'. Het KunstenHuis en Budgetkring De Bilt hebben deze prijsvraag gewonnen. Het project Goed voor Elkaar wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning van Gemeente De Bilt en met medewerking van Stichting Lift, Ouders Lokaal, Sociaal team De Bilt, MENS De Bilt, Regionale Sociale Dienst en Samen Oplopen.

Meer berichten