FC De Bilt wint moeizaam in Loosdrecht

De afgelopen jaren bestreden FC De Bilt en SV Loosdrecht elkaar op een sportieve manier. Het waren aantrekkelijke wedstrijden met meestal spanning tot de laatste minuut. Op zaterdag 2 februari was gelukkig de sneeuw op tijd van het mooie Loosdrechtse veld verdwenen en konden we ons weer opmaken voor een mooie pot voetbal.

De wedstrijd begon voor FC De Bilt zeer voortvarend, want na ongeveer vijf minuten maakte de Loosdrechtse keeper een inschattingsfout: Redouan Boussoufi was sneller dan hij dacht, Redouan pakte de bal af en wist de bal vanaf de zijkant netjes voor het doel te brengen, waar Mano Bakkenes het laatste tikje gaf: 0-1. Twee Biltse aanvallen later was het Sam Eerdmans die de bal prima voorzette en kopte Mo Ayoubi perfect binnen en zo stond het binnen 10 minuten 0-2 voor de Biltse mannen. Dat leek dus een eenvoudig middagje Loosdrecht te worden. Daarna creëerde FC De Bilt nog enkele mooie kansen uit goede aanvallen, maar het leek wel of de mannen niet doorhadden dat de genadeklap heel belangrijk was. Loosdrecht bleef dus in de wedstrijd en vlak voor rust kopte hun laatste man goed op doel, maar zijn kopbal belandde op de lat. Direct daarna gaf Redouan een perfecte pass op Mano, maar die laatste verzuimde af te ronden door de bal te mooi over de keeper te willen schieten en zijn lobje verdween net naast de goal.

Na rust stroopten de Loosdrechters (hoeveel zouden er uit Loosdrecht komen?) de mouwen op en het was een drukte van belang voor de Biltse keeper Jos de Gram. Jos en zijn verdedigers hielden prima stand en na een kwartiertje kreeg FC De Bilt weer grip op de wedstrijd en ……. Weer voldoende kansen om het af te maken. Echt goede kansen, maar verder dan een bal op de paal van Jelle Vliek kwam het niet. In de 67e minuut werd Raymond van Nistelrooij alleen voor de keeper gezet. Volgens mij zeker geen buitenspel, maar de grensrechter vlagde en de scheidsrechter nam dit signaal over en floot. Raymond schoot met een prachtig lobje de bal over de keeper, maar dit doelpunt werd onterecht afgekeurd. Wat erger was, de scheidsrechter gaf Raymond een gele kaart voor het 'wegtrappen' van de bal en aangezien hij in de eerste helft ook al een vage gele kaart heeft ontvangen, kon Raymond gaan douchen. Dat gaf Loosdrecht nieuwe energie en het werd alle hens aan dek voor het doel van Jos. Een kwartier voor tijd wist Loosdrecht met een mooi schot de aansluitingstreffer te forceren en het werd dus een spannend slot. De Biltse verdediging deed het prima en wist de schade te beperken. Deed FC De Bilt aanvallend nog iets? Jazeker, de beste kansen waren zelfs voor De Bilt en het was dan ook niet geheel verwonderlijk dat uiteindelijk de 1-3 viel. Steven van den Berg gaf een mooie pass op Sam die alleen voor de keeper goed bleef kijken en zag dat Sander van den Berg er beter voor stond. Sander rondde dit buitenkansje prima af en de wedstrijd was gespeeld.

De directe concurrent, Veensche Boys, wist eveneens met 3-1 te winnen, dus de voorsprong van onze FC blijft zeven punten. De nummer 3, Delta Sports, verloor wederom en staat nu op 12 punten achterstand. Nog twaalf wedstrijden te gaan, dus………….. scherp blijven!

Op 9 februari om 14.00 uur speelt FC De Bilt 1 thuis tegen Odysseus.

Ander goed nieuws. De staf van het eerste heeft in januari met alle spelers gesproken en alle spelers hebben de intentie om ook volgend jaar bij FC De Bilt te voetballen. Logisch, maar toch mooi dat ze dit allemaal duidelijk hebben aangegeven en zich bij ons verder willen ontwikkelen; hopelijk in de 1e klasse!

Meer goed nieuws. Het tweede wist vandaag met 2-6 uit te winnen bij Elinkwijk. Hun directe concurrent, de Merino's, verloor, zodat de koppositie in de reserve 1e klasse is verstevigd: op naar de reserve hoofdklasse!
Vreemd overigens dat het eerste van Elinkwijk ook thuis moest spelen en werd afgelast (?)

Nog meer goed nieuws! De meiden van MO15-1 spelen op het allerhoogste niveau van ons land en wisten hun eerste wedstrijd met 1-4 te winnen in Amsterdam tegen Buitenveldert (de kraamkamer van de dames van Ajax). Lees het mooie verslag op de site:
https://www.fcdebilt.nl/mo15-1-de-baas-in-buitenveldert/

Meer berichten