Eigenaresse Ricky met haar gereedschapkist waar menig man jaloers op zal zijn. FOTO: Astrid van Walsem
Eigenaresse Ricky met haar gereedschapkist waar menig man jaloers op zal zijn. FOTO: Astrid van Walsem (Foto: Astrid van Walsem)

De Kwinkelier ondernemer: BienB Ricky Buitendijk

door Astrid van Walsem

De kleine zelfstandigen hebben het zwaar in de Kwinkelier. De komende weken komen verschillende ondernemers aan het woord. Deze week Ricky Buitendijk, eigenaresse van BienB conceptstore. 'Ik zoek artikelen uit die ik zelf leuk vind en die tegelijkertijd uniek zijn. Als je dezelfde spullen ergens anders in De Bilt of Den Dolder ook kunt verkrijgen, dan verkoop ik ze niet.'

Bilthoven - 'De conceptstore is het idee van mijn dochter. Zij opende op haar 19de deze winkel en ik hielp haar hierbij vanaf de zijlijn. Zij wilde graag een winkel in Bilthoven. Wij hebben verschillende gesprekken met de verhuurder gevoerd en die vertelde over zijn mooie plannen met De Kwinkelier. Begin 2015 werd het kleine pleintje gerenoveerd en de panden kregen een mooie uitstraling. Dit alles paste heel goed bij de sfeer die wij voor ogen hadden voor BienB.
Begin oktober 2016 opende BienB haar deuren, omringd door lege panden, die snel gevuld zouden worden, althans dat was ons beloofd. Helaas bleven de winkels leeg en moest de broekriem flink aangetrokken worden.
In 2017 besloot mijn dochter weer te gaan studeren en nam ik de winkel over. Het is echt mijn kindje. Ik probeer een passende sfeer in de winkel te creëren en mensen een beleving mee te geven. Verder geef ik graag jonge ontwerpers de kans om het assortiment te verrijken.
Door alle renovaties blijven mensen weg uit De Kwinkelier en loop ik veel omzet mis. Om toch het voortbestaan van de winkel een kans te geven, is de huur verlaagd. Ik draaide gewoon minder omzet dan de gevraagde huur. Mijn inkomsten uit de winkel zijn echt geen vetpot, maar bij de pakken neer zitten, is niet mijn stijl. Weet je trouwens dat ik de inrichting letterlijk met eigen handen heb gemaakt? Ik ben namelijk gezegend met twee rechterhanden en een gereedschapskist waar menig man jaloers op is.
Door de verbouwing in De Kwinkelier moest Leonidas tijdelijk weg uit het pand dat op schop ging. Waar ze heen moesten, was de grote vraag. Toen kwam de optie op tafel te liggen om Leonidas over te nemen als franchisenemer en dat zag ik wel zitten.
De Kwinkelier verandert in rap tempo en zij zijn echt goed bezig. En ik heb volledige hoop in de toekomst. Na zware tijden, komen goede tijden en dat verdienen alle ondernemers in dit winkelcentrum.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden