What Els
What Els (Foto: )

Ziek van (liefdes)verdriet...

Mijn beste vriendin gaat al 3 weken niet meer naar school. Ik was gisteren bij haar en ze zei dat ze ziek is. Ze is al ziek sinds haar vriendje het heeft uitgemaakt. Ze wil hem heel graag terug en dat wil hij niet. Ik heb hem dat laatst zelf ook gevraagd. Hij heeft al een nieuwe relatie en dat wil ik haar niet vertellen. Ze is heel erg verdrietig en heeft nergens zin in. Dat vind ik heel erg, want ik kon met haar altijd veel lol hebben. En ik weet niet wat ik moet doen. Groetjes van onbekend


Lieve Onbekend, Jij maakt je zorgen en dat is logisch, ze is je beste vriendin. Het feit dat je er voor haar bent is erg lief en eigenlijk doe je dan al genoeg voor haar. Je vriendin is ziek van verdriet. En ja, liefdesverdriet is alles behalve prettig! Helaas kun jij haar verdriet niet wegpoetsen. Dit heeft tijd nodig en moet slijten. Zwelgen in verdriet moet in dit geval natuurlijk niet al te lang duren. Maar dit is wat jij wél kunt doen: Haar erover te laten praten en op een goed moment kun je misschien voorzichtig vertellen dat hij een ander heeft waardoor ze moet accepteren dat de relatie echt uit is. En zeg nou zelf, liefde afdwingen gaat echt niet. Voor hem zijn er 100 anderen. Zeg haar dat ze echt veel beter verdient dan hij. En was hij echt zo perfect? Probeer er met haar om te lachen, zo relativeer je het een beetje. Het allerbelangrijkste is dat je vriendin de draad van het 'normale' leven weer gaat oppakken, dus ook gewoon weer naar school gaat. Afleiding zal haar goed doen. Dus, leuke dingen doen samen! Ga met haar naar de film, stuur je moeder de keuken uit en kook met je vriendin een goddelijk maal, shoppen doet ook wonderen en het allerbelangrijkste: eet vooral veel chocola!

Laat het jouw leven niet al te veel beïnvloeden. Het is haar verdriet en niet dat van jou, ben je daar wel van bewust. De lol die jullie samen hadden komt absoluut terug. Voor je het weet liggen jullie weer in een deuk, gaat het over hoe leuk jongens ook kunnen zijn en is er voor haar weer ruimte voor een nieuwe liefde!

bcwhatels@gmail.com / www.facebook.com/bcWhatEls

Meer berichten