Foto:

Action! of actie?

column Ike Bekking

Het gerucht gaat dat de Action, u weet wel, die winkel waar ze heel veel troep voor weinig verkopen maar niet weg te denken uit het winkellandschap van Nederland, naar de Kwinkelier verhuist. Voorlopig is het een gerucht dat wordt ontkend door de Kwinkelier maar het zou kunnen dat Action in gesprek is over het oude Aldipand aan het Vinkenplein. Tja, dat behoort niet tot de Kwinkelier en als U er nu niets meer van snapt dan snap ik dàt wel weer!

Want wat maakt het ons nu uit? Centrum of Kwinkelier? Een dorp is een dorp met een kern. Zeker in deze tijd is versnippering een slechte zaak. Dus laat die Action vooral naar het centrum komen, daar waar meer winkels zijn, zodat het meer mensen trekt en we weer groeien naar een levendig centrum….(zucht!)

Nee laten we het dan over èchte Actie hebben!

Zoals U wel weet is lezen heel belangrijk voor onze ontwikkeling en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Het gaat om kennis en woordenschat, leren concentreren, kennis maken met andere waarden en normen, leren omgaan met emoties en leren over gevoelens van anderen; kortom het ontwikkelen van empathie en veel meer.

Niet alle kinderen komen 'van huis uit' in aanraking met boeken.
Om ook voor deze kinderen lezen mogelijk te maken is er een sympathieke actie 'geef een boek cadeau'. En dit jaar is gekozen voor Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman. Voor slechts 2,5 euro is dit boek te koop zolang de voorraad strekt en wij roepen U op om er eentje extra te kopen en bij ons achter te laten. Dan zorgen wij dat er een exemplaar via de pakketten van de voedselbank aan de kinderen in die gezinnen wordt uitgedeeld. En als U meer suggesties heeft dan horen wij het graag en zorgen wij dat de door U gedoneerde boeken op de juiste plek komen. Dat heet ACTIE!

Ike Bekking

Meer berichten