Fietstocht D66 door de provincie Utrecht

Dit weekend (15, 16 en 17 februari) organiseert D66 een fietstocht door de provincie Utrecht: 3 x 66 km, elke dag een andere route. We fietsen naar plaatsen waar provincie, gemeenten en andere organisaties samenwerken aan oplossingen voor een duurzame toekomst van Utrecht op het gebied van energie, natuur en water. We spreken met een polderwachter en een locodijkgraaf, bekijken van dichtbij een veld vol zonnepanelen, bezoeken een slim plein voor elektrische auto's en een berg die veel wateroverlast veroorzaakt.

Lyke Veen, kandidaat voor D66 voor de provinciale verkiezingen (foto) fietst de hele 3 x 66 km. Ze krijgt gezelschap van landelijke en regionale politici, kandidaat-statenleden en hopelijk veel andere fietsers. Iedereen is van harte welkom! U kunt de hele route meefietsen, of alleen een stukje. Ga voor de hele route en de opstapplaatsen naar https://provincieutrecht.d66.nl/fietstocht/ of neem contact op met de afdeling van D66 in uw woonplaats.

(Selecteer eventueel een route die van toepassing is voor uw verspreidingsgebied)

Route vrijdag 15 februari: Maarssen-Nieuwegein-Vianen-IJsselstein-Montfoort-Woerden. Onderweg bezoeken we onder Rijnenburgpolder, zonnepark Galecop in Nieuwegein en de stuw bij Hagestein. Met medewerking van o.a. Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

Route zaterdag 16 februari: Houten-Bunnik-Utrecht-Groenekan-Bilthoven-De Bilt-Zeist-Driebergen-Doorn. Onderweg bezoeken we ANNE en het fietspad van de toekomst.

Route zondag 17 februari: Baarn-Eemnes-Soest-Amersfoort-Leusden-Veenendaal-Rhenen. Onderweg bezoeken we het zonneveld langs de A1 bij Eemnes, de Nieuwe Stad in Amersfoort en bijzondere waterprojecten in Veenendaal en Rhenen. Met medewerking van onder andere Klimaatmissie Nederland en waterschap Vallei en Veluwe.

Meer berichten