FC De Bilt bekert verder!

Na twee matige wedstrijden van FC De Bilt 1 in de competitie, was het op dinsdagavond 26 februari zaak om de goede draad weer op te pakken in de thuiswedstrijd tegen het Almeerse Waterwijk; een ploeg die in dezelfde klasse als FC De Bilt uitkomt en het in de laatste periode erg goed doet.

Twee goede ploegen die zich graag wilden plaatsen voor de 1/8e finale van de beker lieten het publiek zien wat ze waard waren. De beste kansen waren voor de thuisploeg en uit een prachtige voorzet van Robin Notenboom kreeg Mano Bakkenes een mooie kans, die maar ternauwernood in het zijnet belandde. Even later was het diezelfde Mano die weer eens langs zijn verdediger flitste, de verdediger kon hem alleen nog maar vasthouden en de penalty was een feit. Deze strafschop werd perfect genomen door Sam Eerdmans: 1-0. Daarna speelde Marcel Melissen zich prima vrij en knalde de bal keihard op de onderkant van de lat, maar helaas kwam de bal via de lat terug. Daarna nog diverse mogelijkheden voor beide ploegen, maar het bleef tot de rust 1-0.

Hetzelfde spelbeeld was er in het begin van de tweede helft. Beide ploegen lieten zien dat ze in de top van de tweede klasse een woordje meespreken en ook nu weer de beste kansen voor FC De Bilt. De keeper van Waterwijk redde diverse malen op uitstekende wijze, maar op de inzet van Robin zou iedere keeper kansloos zijn geweest. Marcel schoot de bal uitstekend voor het doel en daar knalde Robin de bal subliem binnen: 2-0. Op zich jammer voor de thuisploeg dat de 3-0 uitbleef, waardoor de bezoekers in het laatste kwartiertje toch nog wat hoop op de aansluitingstreffer kregen. Die aansluitingstreffer kwam er niet, mede door prima keeperswerk van Jos de Gram.

Rond 22.00 uur floot de scheidsrechter af en wist FC De Bilt zich verzekerd van de 1/8e finale van de districtsbeker. Waarschijnlijk wordt de volgende ronde van de beker op zaterdag 30 maart gespeeld; we zijn benieuwd naar de tegenstander; de loting vindt plaats op 6 maart.

Ook FC De Bilt 2 heeft zich voor de 1/8e finale geplaatst. Het tweede wist afgelopen zaterdag met 3-0 te winnen van De Meern 2.

Meer berichten