Hier moest men geen hoogtevrees hebben: de toren is 30 meter hoog en de kraan kwam tot zeker 45 meter hoogte! FOTO: Jan Ham
Hier moest men geen hoogtevrees hebben: de toren is 30 meter hoog en de kraan kwam tot zeker 45 meter hoogte! FOTO: Jan Ham (Foto: Jan Ham)

Wijzerplaten OLV kerk gerestaureerd

Bilthoven - Vier vernieuwde wijzerplaten met de oude koperen wijzers sieren de toren van de RK kerk van Onze Lieve Vrouw aan de Gregoriuslaan. Het uurwerk is dankzij de verlichting ook in de avonduren zichtbaar. Precies een jaar geleden raakten de wijzerplaten beschadigd tijdens een hevige storm. Eén van de oude koperen wijzers stond daarna stil en de verlichting werkte niet meer. Een gespecialiseerd bedrijf kwam de uurwerken inspecteren. Aan het licht kwam dat alle wijzerplaten ernstig waren aangetast door ouderdom en weersinvloeden. In oktober werden met een hoogwerker de wijzerplaten van de kerktoren gedemonteerd en ter restauratie naar Beek en Donk gebracht. De wijzerplaten hangen nu weer in volle glorie aan de toren. Een deel van de kosten werd betaald door de geloofsgemeenschap zelf, met giften van parochianen en een veiling bij het 95-jarig bestaan van de kerk. Daarnaast is het werk financieel mogelijk gemaakt door sponsors.

Meer berichten