Foto:

NLdoet op Utrechtse Buitenplaatsen

Op 15 en 16 maart is het weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Landschap Erfgoed Utrecht zet de Utrechtse buitenplaatsen tijdens deze landelijke vrijwilligersactie centraal. Want het behouden van dit erfgoed voor toekomstige generaties is arbeidsintensief en kostbaar, en eigenaren kunnen daarbij alle hulp gebruiken.

Regio - Er zijn in de provincie Utrecht 18 mogelijkheden om een dagje mee te helpen op een prachtige locatie. In De Bilt en Maartensdijk zijn 3 locaties waar je kunt meehelpen, namelijk Landgoed Vollenhoven, Van Boetzelaerpark en Landgoed Eyckenstein.

Landgoed Vollenhoven

Op landgoed Vollenhoven is altijd wat te doen. Op 15 maart kan je van 9:30 - 15:00 uur meehelpen om het hekwerk in de Engelse Tuin te herstellen. Ook zijn er plaatsen waar heesters aangeplant moeten worden.

Van Boetzelaerpark

Zaterdag 16 maart wordt het Van Boetzelaerpark van 10:00 – 13:00 uur klaar gemaakt voor de lente. Een paar rododendrons die het vorig jaar vanwege droogte niet gehaald hebben, worden vervangen. Ook wordt er gewied, gesnoeid en zwerfvuil verzameld uit het park en de vijver.

Landgoed Eyckenstein

Ken je Landgoed Eyckenstein en heb je altijd al een kijkje willen nemen op deze plek? Kom dan van 10.00 – 15:00 uur meehelpen met onderhoudswerkzaamheden in het bos van dit historische landgoed. Met het onderhoudswerk draagt u bij aan de cultuurhistorische waarde van het landgoed. Als dank voor je deelname krijg je een heerlijke lunch aangeboden.

Aanmelden

In de provincie Utrecht zijn 285 prachtige buitenplaatsen te vinden. Dit is het hoogste aantal buitenplaatsen bij elkaar in één provincie. Buitenplaatsen waren ooit de vakantieoorden van de gegoede burgerij. Kom op 15 en 16 maart een dagje de handen uit de mouwen steken en zorg ervoor dat deze locaties behouden worden voor de toekomst. Er is beperkte plek, aanmelden is noodzakelijk. www.landschaperfgoedutrecht.nl/projecten/nldoet/.

Meer berichten