Provinciale Statenverkiezingen op RTV Utrecht

Vanaf maandag 11 maart staat de regionale omroep van Utrecht in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen. Vanaf die dag staat er iedere dag een thema centraal bij RTV Utrecht. Kijkers, luisteraars en volgers van de online kanalen komen alles te weten over de politiek in hun provincie. Waar gaat de provincie eigenlijk over, wat zijn de belangrijkste thema's en waarover stemmen de inwoners? RTV Utrecht geeft je de antwoorden.

In aanloop naar de verkiezingen op 20 maart 2019 staat er in de week van 11 tot en met 15 maart iedere werkdag een thema centraal waarin de provincie een belangrijke rol ispeelt. RTV Utrecht besteedt de hele dag op alle outlets aandacht aan de vijf grootste thema's van de verkiezingen. De thema's zijn:
Maandag 11 maart: Wonen
Dinsdag 12 maart: Buitengebied
Woensdag 13 maart: Mobiliteit
Donderdag 14 maart: Duurzaamheid
Vrijdag 15 maart: Cultuur en Recreatie


RTV Utrecht
In het nieuwsmagazine UKiest gaan presentatoren Anita Sara Nederlof en Marco Geijtenbeek iedere werkdag in gesprek met de mensen om wie het gaat; de boeren, de woningzoekenden, natuurliefhebbers, duurzame ondernemers en andere bewoners van onze provincie. Daarnaast gaan verschillende politici elkaar verbaal te lijf in een boksring. Op maandag 18 maart is op RTV Utrecht een verkiezingsdebat te zien waarin lijsstrekkers met elkaar het gesprek aangaan over de belangrijkste zaken die in de provincie spelen. Het debat is te zien van 19.00 tot 21.00 uur. Op 20 maart, de dag van de verkiezingen, start om 19.00 uur een uitzending met daarin de verkiezingsuitslagen.

Radio M Utrecht FM 93.1
Ook op radio, en dan met name in de ochtend- en avondspits veel aandacht voor de verkiezingen. Met als hoogtepunt het lijsttrekkersdebat op 18 maart en de uitslagenavond op 20 maart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden