Foto:

SRFC beleeft hele dag rugby

Bilthoven - SRFC heeft afgelopen weekend een hele dag rugby beleefd. Vroeg op zaterdag om met twee teams in Deventer in de oostelijke competitie mee te spelen. Om daarna snel terug te reizen naar Hilversum om van daaruit met een Amerikaanse schoolbus vol Stichtsche Rugby fans naar de interland Nederland-Portugal te gaan kijken op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam.

De jongste jeugd tot 8 jaar, U8, beet het spits af tegen de thuisclub de Pickwick Players. Stichtsche speelde erg sterk en wist met snelle acties de bal regelmatig achter de achterlijn bij de tegenstander te krijgen. Deze try volgende regelmatig en de punten stapelden op tot een respectabele 7-5 winst. De wedstrijd tegen de Rams uit Apeldoorn die daarop volgde werd wederom met overmacht gewonnen. Daarna duurde het even voordat de volgende partij volgde, hier wist het team wel raad mee. Stoeien in het gras en lekker ravotten tot de tegenstanders het veld op komen. Spelplezier tijdens en na de wedstrijden is het allermooiste voor deze jonge rugbyers in wording. De laatste partij was tegen een bekende club, URC uit Utrecht, en iets lastiger. De kids uit Utrecht waren erg snel en wisten vaak te scoren. Goed verdedigen en sterk aanvallen van de Wolven zorgde voor een knappe eindstand van 4-6. Goed gespeeld door de U8.

Ook de SRFC jeugd tot 10 jaar was present voor 3 wedstrijden. Voor hun begon de dag wat minder, de lokale tegenstander liet op eigen turf zien dat ze een maatje te groot waren. Ze waren erg sterk en wisten met hard tackelen regelmatig de bal te veroveren. Daarna konden ze met snelle passes en een rappe sprint de bal vaak bij de achterlijn te krijgen van de Stichtsche rugbyers. Een punt voor de tegenstander. Gelukkig waren er een paar snelle acties van de Stichtsche Wolven die zorgden voor een paar punten aan deze zijde. Zowel de eerste als de tweede partij tegen teams van de Pickwick Players werden met verlies afgesloten. De laatste match tegen de Rams uit Apeldoorn werd getoond dat er meer inzat vandaag. Goed tackelen, snel spel en een paar mooie Tries zorgden voor een waardige afsluiting van de dag. Squeeze!

Aansluitend gingen de SRFC teams in kolonne naar Amsterdam voor de interland Nederland-Portugal, niet om te spelen maar om top rugby te kijken. Een hele mooie dag rugby met redelijk spel van de Nederlandse heren en waanzinnig mooi rugby van de Nederlandse dames die aansluitend met overmacht wonnen van Duitsland voor hun interland. Kortom een prachtige dag voor de jonge rugbyers uit Bilthoven.

Meer berichten