Foto:

Meike beste voorlezer Read2me

Op 6 maart organiseerde IDEA bibliotheek voor de eerste keer de Regio finale van Read2Me!. 5 leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek.

Bilthoven - Een vakkundige jury bestaande Esther Gotink (voorzitter) (adviesbureau) Olaf Tigchelaar (Boekhandel Kramer & van Doorn Zeist) en Rosan Vernooij (IDEA bibliotheek Bunnik) hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen. Ongeveer 60 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. De wedstrijd vond plaats in Theater/Bibliotheek Soest

De voorleeskampioen, die de Regionale Ronde van Read2Me! gewonnen heeft, is Meike Bex Christelijk Lyceum te Zeist. Volgens de jury stak Meike er met kop en schouders bovenuit. Je voelde de spanning en de emotie werd er echt in gelegd.

De winnaar van deze Regioronde neemt het op 11 april op, tegen de andere Regionale Voorleeskampioenen tijdens de provinciale finale in Nieuwegein in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen uit de Provincie Utrecht 2019. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.

Meer berichten