Sportspeeltuin voor kinderen

Veel ballen en genoeg ruimte om lekker rond te rennen. Veel meer is er niet nodig om kleuters een leuke middag te bezorgen. Dit bewees de Bilthovense Volleybalvereniging Irene woensdagmiddag in sporthal Kees Boeke, waar zij de eerste editie van de Sportspeeltuin organiseerde.

Het ging vooral om plezier krijgen in bewegen (met en zonder bal) en hun motoriek meer ontwikkelen. Kinderen klimmen, klauteren, vangen, gooien, rennen in een spelvorm die goed aansluit bij hun belevingswereld. Een kleine 10 kinderen waren woensdag aanwezig. De enthousiaste trainster Melinde Maarsseveen had leuke spelletjes bedacht en leerde ze de eerste balvaardigheden. De kinderen genoten van het bewegen en de ouders gaven aan dat dit een mooie manier is om de kinderen zich lekker uit te laten leven en tegelijk de basisvormen van bewegen te leren. Een goede basis voor welke sport je daarna ook kiest. Aan het eind ging de gezonde snack er goed in.

De volgende drie volleybalspeeltuinen zijn op woensdag 20 en 27 maart en 3 april van 17.15 uur tot 18.00 uur. Daarna start het aanbod weer vanaf september in blokken van 10 lessen. Heeft u een zoon of dochter die u spelenderwijs met sport kennis wilt laten maken in de sportspeeltuin? Of heeft u vragen over de sportspeeltuin? Stuur dan een mailtje naar irenevolleybalbilthoven@gmail.com of kom eens vrijblijvend meedoen/ kijken op woensdagmiddag.

Meer berichten