FC De Bilt pakt weer drie punten

Het zat de laatste weken niet mee met het eerste elftal van FC De Bilt en de enorme voorsprong op de nummer twee verdampte tot vier punten. Op zaterdag 16 maart kwam BFC op bezoek. De bijna 100-jarige club uit Bussum doet het behoorlijk goed in de tweede klasse en FC De Bilt kon laten zien dat het zeker tot kampioenskandidaat gerekend mag worden.

Het was in de eerste helft een lust voor het oog om naar een prima voetballend FC De Bilt te kijken. De ene aanval was nog mooier dan de andere, maar tot de 34e minuut leek het wel of het vandaag weer niet mee zou zitten. Dat veranderde nadat Mano Bakkenes zich prima vrijspeelde en een perfecte voorzet lanceerde, waarna Raymond van Nistelrooij met een snoekduik bij de tweede paal de bal in het doel kopte. Vijf minuten later was het diezelfde Raymond die met een mooie, teruggetrokken voorzet Marcel Melissen bediende…………… Marcel knalde in de loop de bal schitterend in de kruising en de 2-0 was een feit (dit seizoen maakt FC De Bilt heel vaak fantastische doelpunten!). De ploegen leken met een 2-0 stand te gaan rusten, maar vlak voor rust trok Marc Schuurman mee in de voorwaartse strijd en rondde een kans koelbloedig af: 3-0.

Na rust probeerde BFC slechts de schade te beperken en echt gevaarlijk zijn de Bussummers niet geweest. De beste kansen waren ook tegen de wind in voor FC De Bilt en in een soort tikkie-takkie-aanval bleef Jelle Vliek het overzicht bewaren en stelde Marcel in de gelegenheid om de 4-0 voor zijn rekening te nemen. De score had best hoger uit kunnen vallen, maar een 4-0 overwinning is natuurlijk prima en geeft vooral weer vertrouwen in de rest van het seizoen. Met zijn twee doelpunten en grote inzet werd Marcel Melissen the Man of the Match en ontving hij een dinerbon die te besteden is bij Restaurant Amis in De Bilt.

Veensche Boys en Waterwijk verloren en staan nu straatlengtes achter, maar Delta Sports wist te winnen en blijft dus op vier punten de nummer 2.

Wat deed het tweede? Dat won met 3-2 van Eemdijk (de winnende goal was een wereldgoal van Tim Elders; ja ook het goed spelende tweede maakt mooie goals). Het tweede staat inmiddels met zes punten voor op de nummer 2.

Ook heel mooi om te kunnen vermelden: de spelers van het 1e en 2e hebben op 16 maart een supergezellige feestavond voor FC De Bilt georganiseerd. De avond was volledig uitverkocht en heeft voor de leden veel gezelligheid gebracht (en voor de penningmeester moet het ook heel fijn zijn geweest!)

Volgende week spelen FC De Bilt 1 en 2 thuis tegen de eerste twee elftallen van IJFC!

Wat deden de topmeiden van FC De Bilt (MO15-1). Ook hun vierde wedstrijd wonnen zij en ook zij staan nu ruim aan kop!

Meer berichten