Informatiebijeenkomst: 'Langer thuis blijven wonen met dementie en wat als dat niet meer gaat.'

De Bilt - In samenwerking met casemanagers De Bilt en praktijkverpleegkundigen ouderenzorg van het Gezondheidscentrum De Bilt organiseert het Ontmoetingscentrum Rinnebeek, Laurensweg 11 in de Bilt op donderdag 4 april van 14.00 tot 15.30 uur de informatieve bijeenkomst voor mantelzorgers en andere geïnteresseerden met het onderwerp 'Langer thuis blijven wonen met dementie en wat als dat niet meer gaat.' Welke ondersteuning, hulp en zorg kan men vragen en wat kun je regelen als het thuis wonen niet meer lukt.

In Nederland worden mensen steeds ouder en meer mensen krijgen zelf of in hun omgeving te maken met dementie. Mensen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen ook mensen met dementie. Door invloed van de politiek verandert er veel in de zorg, het beleid is gericht op eigen regie houden en zelfstandigheid bevorderen. De mantelzorger is heel belangrijk voor kwetsbare ouderen. Maar de mantelzorger moet de zorg voor zijn naaste wel vol kunnen houden. Het is heel belangrijk dat mantelzorgers weten waar ze hulp, advies en extra ondersteuning kunnen krijgen en wat ze kunnen regelen voor als het thuis wonen echt niet meer lukt. Enkele voorbeelden van ondersteuning zijn: Casemanagers, huishoudelijke hulp, wijkzorg, ontmoetingscentra, vervoersdiensten, woonvoorzieningen, tijdelijke opvang. Casemanagers Wendy van Rijn en Wieneke Drieenhuizen kunnen u deze middag hierover informeren. U bent van harte welkom!


Wanneer: Donderdag 4 april van 14.00 uur tot 15.30 uur
Waar: Ontmoetingscentrum Rinnebeek, St Laurensweg 11 in De Bilt
Voor wie: Mantelzorgers en alle mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.
Deelname is gratis, informatie en aanmelding: 06 20640523, w.sturkenboom@debilthuysen.nl

In Ontmoetingscentrum Rinnebeek kunnen mensen elkaar ontmoeten en leuke activiteiten ondernemen. Het Ontmoetingscentrum is open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 u. Belangrijke terugkerende activiteiten zijn bewegingsactiviteiten zoals Tai Chi, wandelen, muziek- en creatieve activiteiten en leuke uitjes. Elke vrijdagmiddag is het Gouden Koffiemiddag. Mensen uit de buurt kunnen dan aanschuiven voor gratis koffie met iets lekkers en meedoen met biljarten of andere spellen. Voor mantelzorgers organiseren we informatiebijeenkomsten, een ontmoetingsgroep, gezamenlijke uitjes en is er tijd voor individuele aandacht. Voor meer informatie en een kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met coördinator Willy Sturkenboom, zie bovenstaande contactgegevens.

Meer berichten