Anke van Mourik uit Groenekan is blij want reparateur Ben heeft haar waterkoker snel weer aan het werk. FOTO: Frans Poot
Anke van Mourik uit Groenekan is blij want reparateur Ben heeft haar waterkoker snel weer aan het werk. FOTO: Frans Poot (Foto: )

Gezellig Repair Cafe bij WVT in Bilthoven

Het Repair Café bij WVT in Bilthoven was afgelopen zaterdag heel gezellig druk. Aan het begin liep de wachttijd wat op, maar na verloop van tijd werd het rustiger en konden de bezoekers vrij snel geholpen worden. Al met al werden er ruim 70 reparaties verricht door de 15 vrijwillige reparateurs.

Bilthoven - Anke en Eveline van buurtbemiddeling waren aanwezig om de wachtende bezoekers informatie te geven over het repareren van relaties met de buren. Zij vertelden over de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen als je in een lastige situatie dreigt te komen of bent gekomen met jouw buren en er onderling niet goed uitkomt. Anke had ook haar kapotte waterkoker meegenomen die door reparateur Ben snel was gerepareerd.

Harm uit de Bilt kwam binnen met een kapotte iPhone oplader. Het snoer was ergens tussengekomen en beschadigd geraakt. Reparateur Arun wilde het maken met een stukje fietsband. Maar fietsreparateur Karel had een ander idee, hij repareert snoeren altijd met bison kit. "Dat isoleert, geeft een hele goede mantel en je kan het vormen zoals je wilt.", aldus Karel.

Het Repair Cafe Bilthoven wordt georganiseerd door Transition Town de Bilt in samenwerking met WVT. Het volgende is op zaterdag 11 mei.

Meer berichten