Energieambassadeur Pieter Nap voor De Vierstee in Maartensdijk waar de bijeenkomst op 9 april wordt gehouden. Foto: Jenny Senhorst.
Energieambassadeur Pieter Nap voor De Vierstee in Maartensdijk waar de bijeenkomst op 9 april wordt gehouden. Foto: Jenny Senhorst. (Foto: Jenny Senhorst.)

Persbericht BENG! bijeenkomst slimme financiering

Isolatie betaalt zich terug

Verduurzamen van het eigen huis hoeft geen geld te kosten: op 9 april organiseert energiecoöperatie BENG! de informatieavond Slimme financiering in De Vierstee in Maartensdijk. Een interessante bijeenkomst voor huiseigenaren in de gemeente die een duurzaam huis willen maar opzien tegen de kosten van de maatregelen. Inloop vanaf 19.00 uur, start programma om 19.30 uur, Nachtegaallaan 30, 3738 EB Maartensdijk. Aanmelden via e-mail: info@beng2030.nl.

"De kosten gaan voor de baten uit", zo luidt het spreekwoord. Energieambassadeurs Eize-Jan Bakker en Pieter Nap onderzochten of het mogelijk is om een huis te verduurzamen zonder stijging van de vaste maandlasten. Daarvoor werden verschillende vormen van financiering op een rijtje gezet. Het blijkt dan gunstig te zijn om een slecht geïsoleerd huis in één keer goed aan te pakken. Dan heb je gelijk het voordeel van de energiebesparing: maandelijkse lasten blijven gelijk of dalen zelfs.

Isoleren, isoleren, isoleren

Stijgende energielasten houden de gemoederen de laatste tijd flink bezig. Daarnaast gaan in de toekomst huizen van het aardgas af maar is het nog onzeker welk alternatief ervoor terugkomt. "Laat je niet bang maken." zegt Nap, "isolatie betaalt zich altijd terug. Er zijn aantrekkelijke regelingen waar huiseigenaren hun voordeel mee kunnen doen. Wij willen daar een realistisch verhaal over vertellen."

Bijeenkomsten van BENG!

De avond over financiering is er één uit de reeks van goed bezochte bijeenkomsten die BENG! deze winter organiseerde. BENG! is de energiecoöperatie voor en door inwoners van gemeente De Bilt. De meer dan 350 leden van BENG! streven naar een energieneutrale gemeente: enerzijds energie besparen en anderzijds lokale opwek van groene energie.

Op 9 april is er ook een informatieavond Zonnepanelen bij één van de energieambassadeurs thuis. Op 8 mei houdt BENG! een speciale Warmtepompenavond met ervaringsdeskundigen uit de gemeente. Meer informatie op www.beng2030.nl. Aanmelden via info@beng2030.nl.

Meer berichten