Na het ontbijt op landgoed Sandenburg. Vlnr: Sanne Hartman, Jeroen van Eijk, Paul Rustenhoven, burgemeester Potters, Nicolette van Dijk, gastvrouw Hermine ten Cate, voorzitter van wildbeheereenheid Piet van Dijk
Na het ontbijt op landgoed Sandenburg. Vlnr: Sanne Hartman, Jeroen van Eijk, Paul Rustenhoven, burgemeester Potters, Nicolette van Dijk, gastvrouw Hermine ten Cate, voorzitter van wildbeheereenheid Piet van Dijk (Foto: )

Persbericht - Burgemeester Potters telt reeën in De Bilt

Zaterdagochtend heeft burgemeester Potters de reeën geteld in De Bilt. Hij was die ochtend te gast bij de lokale jagersvereniging Wildbeheereenheid Kromme Rijn en omstreken. Die organiseerde dit weekend de jaarlijkse reewildtelling waar alle burgemeesters en wethouders uit de streek voor uitgenodigd waren.De leden van de wildbeheereenheid telden dit weekend circa 1.100 reeën.


Burgemeester Potters moest deze zaterdagochtend vroeg op. Rond half zeven werd hij verwacht op het afgesproken punt. Daar wachtte de leden van de wildbeheereenheid hem op hem mee te nemen tijdens de ochtendtelling.


Tijdens de jaarlijkse telling wordt het aantal reeën in kaart gebracht, evenals het geslacht van de dieren (bokken of geiten) en de leeftijd. Omdat de telling zo'n 2 tot 2,5 uur in beslag nam, was er voldoende gelegenheid om uitgebreid in te gaan op de vele facetten van jagen en beheer. Er was dan ook voldoende tijd om alle vragen te beantwoorden. Burgemeester Potters gaf na afloop aan dat hij meer te weten was gekomen over de activiteiten van de leden. Hijwas zeer te spreken over de invulling van de ochtend en de kennismaking met de wildbeheereenheid.

Reewildtelling: zicht op de reeën
De wildbeheereenheden organiseren deze tellingen jaarlijks. De reewildjagers tellen samen met andere vrijwilligers drie maal: vrijdagavond, zaterdagochtend en zaterdagavond. Met de tellingen en de observaties krijgen ze een goed beeld van de aantallen en de conditie van de dieren. Deze cijfers worden doorgegeven aan de provincie die vervolgens berekent wat het gewenste aantal reeën is op basis van de draagkracht van het gebied. Na afloop van de telling op zaterdagochtend kregen de genodigden een ontbijtje aangeboden in de Oranjerie van landgoed Sandenburg, waar verder werd gepraat over de ervaringen en indrukken van die ochtend.


Over de wildbeheereenheid Kromme Rijn e.o.
De wildbeheereenheid Kromme Rijn e.o.strekt zich grofweg uit in een denkbeeldige driehoek van De Bilt naar Rhenen enerzijds en Vianen anderzijds. Het werkgebied omvat 41.000 hectare. De wildbeheereenheid heeft 245 leden en 110 donateurs.

 

Meer berichten