Foto:

Samen

Column Ike Bekking

Afgelopen zondag was ik te gast bij een vriendin die een mooi modehuis heeft; ze gaf eerder deze week aan dat ze bang was dat er te weinig belangstelling zou zijn voor de modeshow die ze zondagmiddag zou gaan organiseren. Mijn agenda was leeg en een nieuwe blouse is altijd fijn dus ik beloofde dat ik zou komen. Met wat vriendinnen en hun dochters zaten wij keurig aan de ene kant van de catwalk en aan de overkant zat ook een handvol dames.

Ik weet hoe mijn vriendin zich voelde, ik herken die spanning natuurlijk want als er weinig belangstelling voor een lezing of opening van een tentoonstelling is dan is dat voor niemand leuk en voelt het als 'falen'. Ik realiseerde mij op weg naar huis eigenlijk twee dingen:
A, we mogen blij zijn met iedere zelfstandige ondernemer die de moeite neemt om zijn of haar nek uit te steken en uit de comfortzone komt, niet achter de toonbank blijft wachten op klanten maar juist actie onderneemt.
B, dat de (lokale) overheid hierin een grote rol heeft. Een centrum moet toegankelijk zijn en er moet voldoende parkeergelegenheid zijn. Dat zijn basisvoorzieningen die het deze ondernemers mogelijk maken om te kunnen functioneren. In Bilthoven stevenen we op een probleem af. Er wordt flink ontwikkeld maar er schijnt geen visie ten aanzien van het parkeerbeleid te zijn. Ik zie u denken; hoezo? De 'Driehoek' is altijd leeg.

Dat klopt maar ten dele want sinds Olivier geopend is neem ik waar dat er meer bezoekers zijn, de verkoop van parkeerkaarten is het eerste kwartaal bij ons verdubbeld, daarnaast is Bilthoven nog helemaal niet af. Check de hijskranen en bouwputten. Er komen winkels en horeca bij en als dat allemaal een succes wordt, wat ik van harte hoop, dan krijgt Bilthoven heel wat meer bezoekers te verwerken en die mensen willen allemaal parkeren en dan is de 'Driehoek' heel hard nodig. Dus kom op, lokale overheid, stroop je mouwen op en maak een plan zodat we samen van Bilthoven een succes kunnen maken!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden