Fietsparkeeroverlast
Fietsparkeeroverlast (Foto: Gert Kelfkens)

GroenLinks pleit voor goede ontsluiting nieuw zwembad voor fietser en voetganger

De fractie van GroenLinks in de Biltse gemeenteraad roept wethouder André Landwehr op om het nieuwe zwembad aan de Oude Brandenburgerweg via een korte en veilige route te ontsluiten voor fietsers en voetgangers. De route naar de ingang loopt nu nog met een omweg via een smalle doorgang waar fietsers en voetgangers samen tussen twee rijen geparkeerde fietsen door moeten, en is daardoor onveilig.

Het nieuwe Biltse zwembad nadert zijn voltooiing: rond de zomer kan de feestelijke opening plaatsvinden. Een goede bereikbaarheid van het zwembad voor langzaam verkeer is uiteraard een vereiste, maar de ontsluiting zoals die er nu uitziet is verre van optimaal. De route vanuit het zuiden is een onveilige omweg, waarbij vaak moet worden overgestoken en waar het gedeelte langs de noordzijde van SportCity erg rommelig is ingericht. Dat deel is geheel bestraat met trottoirtegels, er staan paaltjes, er is geen fietsstrook aangegeven en aan beide zijden staan fietsen van de bezoekers van SportCity geparkeerd. Tussen die beide rijen fietsen door moeten fietsers en voetgangers samen hun weg zien te vinden, waarbij (bijna) aanrijdingen regelmatig voorkomen.

GroenLinks commissielid Gert Kelfkens heeft daarom de verantwoordelijke wethouder een goed alternatief voorgelegd in de vorm van een logische en veilige ontsluiting via een direct fiets- en voetpad in het verlengde van de Oude Brandenburgerweg. Nu ligt daar nog het oude zwembad in de weg, maar na de sluiting daarvan wordt een korte en veilige ontsluiting goed mogelijk. Mocht dat tijdelijk nog niet mogelijk zijn doordat is omdat het oude zwembad nog niet is afgebroken, dan moet in ieder geval de huidige route aanzienlijk verbeterd worden. Dat kan door de fietsenrekken aan een zijde te verwijderen en op die plek een duidelijk van het voetpad gescheiden en gemarkeerde fietsstrook aan te leggen.

Meer berichten