FC De Bilt deelt 'klappen' uit

Supersaturday bij FC De Bilt op 13 april: om 11 uur FC De Bilt 2, om 14 uur FC De Bilt 1 en tot slot om 16 uur MO15-1. Waarom? Deze drie topteams staan allen bovenaan en bij overwinningen komen hun kampioenschappen heel dichtbij.

Rond 13.00 uur verlieten de spelers van FC De Bilt 2 het veld nadat zij met 4-0 hadden gewonnen van de reserves van Delta Sports; een heel mooi resultaat en het tweede blijft hierdoor netjes zes punten voor op de nummer 2 en met nog vier wedstrijden te gaan, kunnen we zo langzamerhand gaan denken aan promotie naar de reserve hoofdklasse (hoogste niveau van reserveteams in het amateurvoetbal). Aanstaande dinsdag om 20.00 uur speelt ons tweede ook nog thuis de kwartfinale van de beker tegen IJsselmeervogels 2. (gaan voor die dubbel)

Rond 14.00 uur werd er afgetrapt door ons eerste tegen hun naaste concurrent Delta Sports. Het onderlinge verschil: twee punten in het voordeel van FC De Bilt. Dus een zeer belangrijke wedstrijd: ook wel de kraker genoemd. Ruim 500 toeschouwers langs de lijn en op de tribune reporters van RTV-Utrecht en het AD-UN; kortom alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd!

Beide teams wilden vooral niet verliezen en het zag er in het eerste kwartier dus ook wat afwachtend uit. Delta Sports had iets meer de overhand, maar echt gevaarlijk was het niet voor het Biltse doel. Zo halverwege de eerste helft pakte FC De Bilt gestaag wat meer het initiatief en kwam het enkele keren gevaarlijk voor het doel van de mannen uit Houten. In de 31e minuut was het raak: een mooie corner van Marcel Melissen werd perfect tegen de touwen gekopt door Marc Schuurman. Kort daarna had een andere verdediger Steven van den Berg zelfs nog voor rust voor de 2-0 kunnen zorgen. Ook Mano Bakkenes kwam in een kansrijke positie, maar hij werd vastgehouden en kon daardoor niet schieten; protesten voor een penalty ten spijt. Het bleef 1-0 en het talrijke publiek kon even op adem komen.

Na rust knalde FC De Bilt er gelijk bovenop en het had na de eerste aanval eigenlijk al 2-0 moeten staan. Het verbaasde niemand dat het kort daarna wel raak was. Mano knalde op de paal en Robin Notenboom was alert en scoorde uit de rebound. Kort daarna kopte Marc en/of Steven de bal richting de kruising, waar een Houtense verdediger de bal via de lat kon redden. Delta Sports was rijp voor de slacht…………. Maar uit het niets scoorde Casper Verboom de 2-1 en vijf minuten later was het Rodney van Klooster die met een prachtig schot de gelijkmaker op het scorebord liet verschijnen. Ja, het was een echte kraker, een topwedstrijd waar iedereen van kon genieten. De twee beste ploegen uit 2b haalden alles uit de kast. Nog maar net bekomen van de gelijkmaker, wist Redouan Boussoufi het vijandige strafschopgebied te betreden en de verdedigers dol te draaien, met als resultaat een penalty voor FC De Bilt. Redouan zelf schoot onberispelijk binnen: 3-2.
Enkele minuten later verslikte een Biltse verdediger zich in een niet zo lastige aanval, maar ineens kwam Lennart Dubbeldam kansrijk voor de Bilse keeper: 3-3. Het spel golfde heen en weer, het kon echt alle kanten op, diverse wissels, gele kaarten, kansjes en degene die de vierde goal ging maken werd de winnaar. Gelukkig voor FC De Bilt was het Sander van de Berg die als pinchhitter op de goede plek stond en koel de 4-3 binnenschoot. Het was uiteraard heel gezellig na afloop in de Biltse kantine (ondersteund door een prima DJ). Kampioen? Nee hoor, zeker nog niet. Vijf punten voor en nog vier lastige wedstrijden te gaan: volgende week uit tegen Benschop, daar moet de overwinning tegen Delta Sports worden verzilverd (nuchtere uitspraak van Alain Hijman, trainer van FC De Bilt). Daarna op 11 mei de thuiswedstrijd tegen Lopik (zet het vast in je agenda en kom weer kijken)
Ik heb even niet meegekregen wie de man of the match was en wie dus een etentje krijgt bij Restaurant Amis. Als je het mij vraagt: allemaal!

Terwijl honderden mensen genoten van de DJ en de gezelligheid in de kantine, werd op het hoofdveld nog een mooie wedstrijd gespeeld. De meiden van onder de 15-1 troffen Buitenveldert (zeg maar de kraamkamer van Ajax-dames). Het was een genot om naar te kijken, wat een leuk team en het niveau is geweldig. De Biltse meiden wonnen met 7-2 en zij staan in de Hoofdklasse A aan kop met zeven punten voorsprong, met nog drie wedstrijden te gaan. Hoofdklasse A? Ja, hoger kan het niet in Nederland. Dit team zit overigens ook al in de halve finale van de beker! (gaan voor die dubbel)

Dinsdag 16 april om 20.00 uur : FC De Bilt 2 – IJsselmeervogels 2 (kwartfinale beker)

Hieronder enkele links (en lees maandag ook het AD-UN)

https://www.rtvutrecht.nl/sport/1907244/fc-de-bilt-slaat-in-topper-tegen-delta-sports95-slag-in-titelstrijd.html

https://www.ad.nl/regiosport-utrecht/spektakel-in-topper-tussen-fc-de-bilt-en-delta-sports-95~a5b5e31b/

https://www.ad.nl/regiosport-utrecht/dit-heb-je-zaterdag-gemist-op-de-sportvelden~a6d0fc5d/

Meer berichten