Afbeelding
Foto: Daniella van Bergen

Aangepaste Nacht van de Vluchteling in Utrecht

Algemeen

In Utrecht lopen in de nacht van 11 op 12 september 400 deelnemers de Nacht van de Vluchteling. Met de nachtelijke wandeltocht van 40 kilometer door onder meer Utrecht en Groenekan zamelt Stichting Vluchteling geld in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. De organisatie in Utrecht is nog op zoek naar vrijwilligers voor de start- en finishlocatie en enkele rustpunten.

Groenekan/Utrecht - De twaalfde Nacht van de Vluchteling wordt dit jaar in aangepaste vorm gelopen, in verband met de geldende coronamaatregelen. Het aantal routes en maximaal aantal deelnemers is beperkt. De start van de loop bij het Spoorwegmuseum zal verspreid plaatsvinden tussen 23.00 en 1.00 uur. Er is geen start- en finishprogramma. Wel krijgen de deelnemers bij de startlocatie zoals altijd een veiligheidshesje en een startkaart, waarna zij direct de route kunnen gaan lopen. Op de rustpunten wordt koffie en thee geschonken en zijn toiletten beschikbaar.

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, is verheugd dat de Nacht van de Vluchteling, ondanks de coronamaatregelen, door kan gaan: “Het aantal vluchtelingen wereldwijd is hoger dan ooit, we kunnen deze mensen niet in de kou laten staan. Kijk naar de recente gebeurtenissen in Afghanistan: onze hulp is juist nu keihard nodig. In Afghanistan en op heel veel andere plekken in de wereld.”

De lopers van de Nacht hebben op dit moment al bijna 600.000 euro opgehaald. Voor meer informatie of het aanmelden als vrijwilliger kan je terecht op de website.

advertentie