Villa Bandoeng (1901) aan de Soestdijkseweg, met de eerste bewoners Daniël Male en Hermina van der Schuijt. De villa is op Open Monumentendag te bezoeken.
Villa Bandoeng (1901) aan de Soestdijkseweg, met de eerste bewoners Daniël Male en Hermina van der Schuijt. De villa is op Open Monumentendag te bezoeken.

Open Monumentendag komt zaterdag 11 september terug

Algemeen

Het landelijk thema voor de Open Monumentendag is dit jaar ‘Mijn monument is jouw monument’. In de gemeente De Bilt is dit door het plaatselijke Comité Open Monumentendag vertaald als ‘Mi casa es su casa’ ofwel ‘Mijn huis is jouw huis’, waarbij gastvrijheid centraal staat.

De Bilt - Een twintigtal bijzondere en monumentale woonhuizen in de gemeente kunnen op zaterdag 11 september bezocht worden. Ze weerspiegelen verschillende ontwikkelingen in de gemeente, zoals 17e eeuwse boerderijen in Maartensdijk, forensenvilla’s uit het begin van de vorige eeuw in Bilthoven en Groenekan, sociale woningbouw in ‘Tuindorp De Bilt’ uit de jaren twintig en een verrassende villa ontworpen door Gerrit Rietveld.

Gelukkig is het dit jaar weer mogelijk om deze locaties op zaterdag 11 september tussen 10.00 en 16.00 uur te bezoeken. Vaak kunnen de huizen in de tuin van alle kanten bewonderd worden, en zullen bewoners meer vertellen over de achtergronden van hun bijzondere huis.

Vanaf begin september ligt een fietsroute met alle adressen in het gemeentehuis, bij de bibliotheken, de Bilthovense boekhandel en diverse andere winkels en horeca in de gemeente. Ook staan de locaties op openmonumentendag.nl en als alternatief kunt u een digitale fietstocht maken langs de adressen via monumentendebilt.nl.

advertentie
advertentie