Seniorweb
Seniorweb Foto: Tjitske Sluis

SeniorWeb Idea start cursussen weer

Algemeen

De leslocatie van SeniorWeb Idea in Bibliotheek Bilthoven gaat weer van start.  Aanmelden voor de diverse computercursussen is vanaf nu mogelijk. Zo gaan de cursussen van Windows 10 weer beginnen. Voor dit veelgebruikte besturingssysteem zijn er lessen op de maandagmiddagen. Liever met foto’s aan de slag? Sla ze overzichtelijk op of maak er een mooi fotoboek van. Is de computer nog een groot struikelblok, dan is een beginnerscursus voor computer, tablet of telefoon handig.  

Bilthoven - In september starten er twee nieuwe cursussen: Digisterker en Digivitaler. Met deze cursussen leert iedereen beter omgaan met websites die nodig zijn voor allerlei administratieve zaken: je oefent met websites die vragen om een DigiD. Denk hierbij aan het opvragen van een testuitslag van de GGD, maar ook het bekijken van de Berichtenbox van de overheid of het maken van een afspraak bij een (semi)overheid. Je leert videobellen met een arts of andere gezondheidsinstelling en ontdekt hoe een online ziekenhuisportaal werkt, waar onder andere eigen afspraken en uitslagen te zien zijn. Kortom: allemaal zeer praktische zaken waar een beetje hulp vaak wenselijk bij is.  

Heb je een tablet of (smart)telefoon en ben je benieuwd naar meer mogelijkheden? Bezoek dan eens het wekelijkse app-café. Elke week wordt er een nieuwe (gratis) app besproken die het leven net iets leuker, praktischer of gezonder kan maken.  

Bibliotheek Idea is te vinden in Het Lichtruim, Planetenplein 2 in Bilthoven. Kijk voor het volledige aanbod en exacte tijden op www.ideacultuur.nl/seniorweb of vraag informatie bij de balie. Bellen kan ook met 085-8222777.  

advertentie
advertentie