In Zeist en Bilthoven kun je terecht bij het KunstenHuis voor informatie en advies over de cursussen van komend seizoen.
In Zeist en Bilthoven kun je terecht bij het KunstenHuis voor informatie en advies over de cursussen van komend seizoen. Foto: Ruben Jorksveld

Maak kennis met muziek, theater, dans en beeldende kunst

20 augustus 2021 om 09:43 Algemeen

Wie wil schilderen of boetsereneen muziekinstrument leren bespelen of meespelen in een theater- of musicalvoorstelling kan op woensdag 1 en zaterdag 4 september van 14.00 tot 17.00 uur bij het KunstenHuis terecht voor informatie en advies. Op deze dagen zijn er op de leslocaties in De Bilt en Zeist ook gratis workshops en open lessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Wie wil dansen kan vanaf 30 augustus diverse proeflessen komen volgen. Een uitgelezen kans voor wie op zoek is naar een creatieve uitdaging of een leuke artistieke activiteitTijden en locaties zijn te vinden op de website van het KunstenHuisAlle activiteiten zijn gratis, wel wordt gevraagd om van tevoren via de website aan te meldenwww.kunstenhuis.nl/

Muziek: instrumenten uitproberen en open lesmomenten 

Bij KunstenHuis Muziekschool kun je kennis maken met diverse muziekinstrumenten en cursussen en geven de muziekdocenten informatie over de verschillende instrumenten, lesvormen en mogelijkheden. Vanzelfsprekend ga je de instrumenten ook zelf uitproberen! Voor kinderen van 1 tot 4 jaar is er op beide dagen een gratis proefles Muziekplezier van 1 tot 4, in de ochtend van 9.00 tot 10.00 uur. Voor liefhebbers van Oude muziek is er een open les op zaterdagmiddag 4 september op De Klinker in Zeist.

Theater: persoonlijke cursusdate

Tijdens een persoonlijke ‘cursusdate’ met een professional van Theaterschool Masquerade van het KunstenHuis kijk je samen welke theater- of musicalcursus het meest geschikt is. Het cursusaanbod is voor iedereen: van kleutermusical tot theatersport voor volwassenen en alles daartussenin. Een cursusdate duurt ongeveer 20 minuten.

Beeldende kunst: kinderworkshops en informatiemiddag jongeren en volwassenen

Jonge creatievelingen van 5 tot 12 jaar zijn op woensdag 1 september van harte welkom om mee te doen aan gratis kinderworkshops onder leiding van de kunstdocenten van het KunstenHuis. Ze maken op speelse wijze kennis met 2D en 3D technieken. Op zaterdag 4 september kun je op leslocaties terecht voor informatie over alle cursussen Beeldende Kunst, van tekenen tot boetseren en van schilderen tot grafiek. Ook kun je meedoen met een workshop Chinese en Japanse schildertechnieken.

Dans: proefles in dansstijl naar keuze

De danslessen van KunstenHuis Dansschool EDC starten op maandag 30 augustus in Zeist, De Bilt en Driebergen. Vanaf dat moment kan iedereen die graag wil dansen maar nog niet weet welke dansstijl het beste past, gratis proeflessen volgen. Voor advies en informatie staat het dansteam je graag te woord, neem dan contact op via telefoon of mail.

Proeflessen

Daarnaast bieden alle disciplines het KunstenHuis in de hele maand september ruime mogelijkheden om vrijblijvend een proefles te volgen in een les naar keuze bij alle disciplines. Op de website kan eenvoudig een proeflesformulier worden ingevuld. Er wordt dan automatisch door medewerkers van de organisatie contact opgenomen om de les in te roosteren.

Kennis maken met het KunstenHuiswoensdag 1 en zaterdag 4 september, info en aanmelden: www.kunstenhuis.nl/ of bel 030-6958393.

Locaties:

Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven (muziek, theater, dans, beeldende kunst)

De Klinker, Markt 3, Zeist (muziek)

De Egeling, Egelinglaan 2b, Zeist (theater, dans, beeldende kunst)

Maak kennis met verschillende muziekinstrumenten en cursussen op 1 en 4 september bij KunstenHuis Muziekschool.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie