De verfraaide KPN-kast
De verfraaide KPN-kast Foto: Oot Verharen

Foto’s voor KPN-kast

30 augustus 2021 om 11:58 Overig

Nadat Het Watertappunt in 2020 van nieuwe bestrating en beplanting was voorzien, besloot Samen voor Hollandsche Rading om ook de opvallende KPN-kast te verfraaien. In het voorjaar van 2021 heeft zij kunstenares Jet Broekstra uit Enschede gevraagd of ze deze opdracht wilde uitvoeren. 

Hollandsche Rading - In maart zijn er foto’s gemaakt en vervolgens ontwerpen beoordeeld. Op 20 augustus werd de kast door Jet en haar man beplakt met verschillende foto’s. Aan de kant van de Vuursche Dreef zie je nu een afbeelding van Het Watertappunt met de beplanting en het bankje. Vanaf het bankje zie je een afbeelding van bomen met forsythia’s die een overgang naar het bos vormen.

De KPN-kast ziet er nu prachtig uit maar helaas is dat niet het geval met de beplanting van Het Watertappunt. Blijkbaar is in december met de nieuwe grond een verontreiniging met ridderzuring meegekomen. Dit heeft inmiddels geleid tot het vele malen tevergeefs uitgraven van honderden stekken ridderzuring en dat is mede ten koste gegaan van de nieuw geplante struikjes. In september wordt hopelijk het besluit genomen om de grond een flink stuk af te graven om de ridderzuring kwijt te raken. Volgens Samen voor Hollandsche Rading de enige afdoende manier om dit probleem op te lossen. In oktober worden in ieder geval de struikjes vervangen die het niet gered hebben.

Eind oktober/begin november worden daar ook biologische narcissen en krokussen in de grond gezet, zodat Het Watertappunt voortaan van februari tot november voedsel zal bieden voor bijen en andere insecten en een fraaie aanblik voor dorpsbewoners en passerende recreanten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie