Een regenton in je tuin zorgt voor een flinke besparing van drinkwater.
Een regenton in je tuin zorgt voor een flinke besparing van drinkwater. Foto: archief

Koop een regenton en bespaar drinkwater

27 juli 2021 om 10:01 Algemeen

Heb jij je tonnetje al rond? Team Natuurlijk! Maartensdijk is in het kader van de verduurzaming van onze huizen en tuinen een regentonnenverkoopactie gestart.

Maartensdijk - Met deze bijzondere actie krijgen inwoners van de gemeente De Bilt de gelegenheid om een eigen regenton aan te schaffen voor een aantrekkelijke prijs. Door deze actie wil Team Natuurlijk! Maartensdijk bijdragen aan het voor iedereen mogelijk maken om gebruik te gaan maken van regenwater. Hierdoor kan er flink bespaard worden op het gebruik van drinkwater.

Water opvangen in een regenton heeft meerdere voordelen. De regen die opgevangen wordt in een regenton, kan in drogere periodes gebruikt worden om planten water te geven. Dat scheelt leidingwater, wat zeker in drogere periodes wel eens schaars is. Een ander voordeel is dat regenwater geen kalk bevat. Dat is beter voor tuinplanten. Een derde voordeel is dat regenwater gratis is. Waarom zou je leidingwater gebruiken als je gratis regenwater kan gebruiken?

Redenen genoeg om de regenton eens flink in het zonnetje te zetten. Vandaar dat de vrijwilligers van Team Natuurlijk! Maartensdijk de actie ‘heb jij je tonnetje al rond?’ opgezet! Deze actie is mede mogelijk gemaakt wordt door het Maartensdijkse bedrijf De Wiltfang en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Voor een scherpe prijs worden er twee soorten (100 liter en 227 liter) kwalitatief goede regentonnen inclusief toebehoorden aangeboden. Hoe meer regentonnen er in de gemeente geplaatst gaan worden, hoe meer kostbaar drinkwater er bespaard zal gaan worden. Doet u ook mee?

Bestellingen kunnen tot 29 augustus geplaatst worden op de website www.natuurlijkmaartensdijk.nl. Daarna worden alle bestellingen verzameld en wordt de bestelling in een keer bij de leverancier besteld. De tonnen kunnen dan eind september bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg opgehaald worden. De prijzen, datum van afhalen, meer info en actievoorwaarden staan op website van Team Natuurlijk! Maartensdijk.

Redactie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie