Afbeelding
Foto:

Daar zijn we weer!

24 augustus 2021 om 09:36 Column

Fris en fruitig terug van een fijne pauze! En nu er weer flink tegenaan want niet alleen het eigen motortje moet draaien, het hele centrum moet gaan bruisen. 

Ik keek laatst in de spiegel en vroeg:

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Waar ligt het mooiste centrum van het land?

En de spiegel sprak:

“Misschien wel in Bilthoven”. Maar jullie zijn er nog lang niet!

En de spiegel heeft gelijk. Toen ik bijna 11 jaar geleden naar Bilthoven kwam om mijn droom te verwezenlijken, dacht ik veel te makkelijk over de bouwplannen. Ik zou het allemaal wel zien. Kon de impact van opengebroken straten totaal niet inschatten en was vooral heel druk met mijn nieuwe leven als ondernemer.

Nu Is de laatste hand gelegd aan de infrastructuur van ons mooie centrum. Het Vinkenplein ziet er veelbelovend uit en het Tiny House is voorzien van jonge aanplant, straks is iedereen deze vergissing vergeten en heeft niemand het er meer over.

Zou het leed nu echt geleden zijn? JA! En Nee! Het stationsgebied moet nog helemaal ontwikkeld worden! De periode van nieuwe plannen maken is aangebroken en het gaat nog even duren, maar het gebied rond het station dat gaat nog ‘op de schop’. Net als 11 jaar geleden kan ik de impact niet overzien en daarom heb ik mijn eigen strategie ontwikkeld: Struisvogelen!

Kop in het zand, doen alsof er niks aan de hand is en gááán! Vandaag is de dag dat de zon schijnt, dat het centrum bijna klaar is en er prachtig uit ziet, dat er vast nieuwe winkels komen en dat de aantrekkingskracht op mensen van buiten groter wordt. Zo kunnen we allemaal floreren en genieten. Want heeft u ook gemerkt hoe gezellig het soms is? Met maar liefst vier terrassen die alle goed bezocht worden. En ook al mag de diversiteit van het aanbod wat groter, wij hebben geweldige winkels in Bilthoven. Samen maken we er wat van!

Column Ike Bekking

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie