Afbeelding

Kledingactie Lions en Leo Club groot succes voor Dress for Success en Kledingbank Utrecht

25 juni 2021 om 14:18 Algemeen

Ruim 80 zakken met sollicitatiekleding voor Dress for Success en 126 zakken met kleding, accessoires en linnengoed voor de Kledingbank Utrecht. Dat is de opbrengst van een kledingactie van de Lions en Leo Clubs Utrecht. Door deze actie kan de Kledingbank Utrecht weer meer Utrechters die leven in ‘stille armoede’ helpen met kleding en kan Dress for Success weer meer mensen die een baan zoeken van sollicitatiekleding voorzien. En zo krijgen kleding en accessoires die overbodig zijn geworden, een tweede leven. 

Regio - Op zaterdagochtend 29 mei konden leden van drie Utrechtse Lions clubs en een Leo’s-club hun overtollige kleding brengen naar het parkeerterrein van Van der Valk De Biltsche Hoek of van Het Oude Tolhuys. Van te voren was gevraagd om de kleding gesorteerd aan te leveren en op de zakken aan te geven voor welk doel de inhoud was bestemd. Naast kleding konden ook schoenen, jassen, tassen, riemen, shawls en linnengoed worden ingeleverd. De Kledingbank en Dress for Success waren erg blij met de gedoneerde spullen. Kleding die niet geschikt blijkt voor Dress for Success wordt alsnog geschonken aan de Kledingbank. De actie werd niet breed aangekondigd in verband met de coronamaatregelen.

In december jl hielden de Lions Utrecht Kromme Rijn ook al een kledingactie. Het resultaat daarvan was: 56 zakken voor de Kledingbank en 61 zakken en 20 herenkostuums voor Dress for Success. Dit keer zochten de Lions Utrecht Kromme Rijn de samenwerking met Lions-clubs Host, Domstad en Leo Club Utrecht.

Dress for Success is er voor alle mensen met een minimum inkomen die stappen willen zetten op weg naar economische zelfstandigheid. Bij Dress for Success kunnen zij terecht voor een set sollicitatiekleding. Deskundige vrijwilligers helpen hen met kledingadvies.

De Kledingbank Utrecht is een vrijwilligersinitiatief waarmee Utrechters die behoren tot de groep ‘stille armoede’ gratis voorzien worden van basisvoorzieningen zoals kleding en schoenen.

Kledinginzameling bij Van der Valk in De Bilt
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie