Niels van Veelen van MENS De Bilt organiseert de eerste Walk to Fight Cancer in gemeente De Bilt.
Niels van Veelen van MENS De Bilt organiseert de eerste Walk to Fight Cancer in gemeente De Bilt. Foto: Julie Houben

Wandel mee in de strijd tegen kanker

22 juni 2021 om 16:12 Algemeen

Een mooie wandeling maken en daarmee ook nog een goed doel steunen? Dat kan. Op 10 juli doet onze gemeente voor het eerst mee aan de Walk to Fight Cancer. MENS De Bilt heeft samen met Bilts Heerlijk hiervoor een speciale route uitgezet. Wandel mee en laat je sponsoren. De opbrengst is voor onderzoek naar kanker.

De Bilt - “Wat ik mooi vind aan de Walk to Fight Cancer is dat het een kleinschalig evenement is” vertelt Niels van Veelen (33), organisator vanuit MENS De Bilt. “Er kunnen maximaal 150 mensen meedoen. Er zijn daardoor geen verkeersregelaars nodig, geen stempelposten, etc. Wij zitten gewoon tussen 9 en 10 bij het gemeentehuis met een inschrijftafel. Daar krijgen de deelnemers een tasje met een lunch en that’s it. Daardoor maken we ook nauwelijks kosten, wat gunstig is voor de eindopbrengst. Overigens zoek ik nog sponsoren voor de lunch, want die wordt nu betaald van de €15,- inschrijfgeld. Dus, ondernemers van De Bilt: sponsor de lunch van onze deelnemers en draag zo ook je steentje bij!”

Oplaadpunten
De route van 12,5 kilometer loopt richting Bunnik en is deels door het bos. Er zijn twee plekken waar je even kunt opladen onder het genot van een lokale lekkernij: de Biltse Boer (tegenover Hotel De Biltsche Hoek) die zelf schepijs maakt en een aardbeienteler nabij Bunnik. Niels: “Ik vind het heel mooi om sportiviteit en steun aan goede doelen te combineren. Met deze Walk heb ik daarnaast ook persoonlijke affiniteit. Toen ik jong was kregen allebei mijn ouders vlak na elkaar kanker. Gelukkig zijn ze beiden genezen en nog steeds gezond. Mijn vader loopt mee en ik sponsor hem natuurlijk flink. Maar nog steeds overlijden er veel mensen aan kanker, dus geld voor meer onderzoek is echt nodig.”

Eigen tempo
Niels is enthousiast over de toegankelijke en laagdrempelige opzet. Zo krijg je bij de inschrijving via de website een eigen sponsorpagina. Hiermee kun je heel gemakkelijk via Whatsapp je sponsoren werven. De route krijg je ook als een bestandje voor je telefoon en je kunt lekker in je eigen tempo lopen.

Beetje eigenwijs
Wel heeft hij wat moeite met de afstand. De vaste route van de Walk to Fight Cancer is 12,5 kilometer, zo heeft de landelijke organisatie besloten. “Dat is best veel. Ik vind dat iedereen die dat wil, moet kunnen meedoen aan dit mooie initiatief. Ook gezinnen met jonge kinderen of mensen die wat minder ter been zijn. Daarom wijken we hier in De Bilt een beetje eigenwijs van dat vaste stramien af. Dus: vind jij 12,5 kilometer te ver? Mail mij gewoon, dan kijken we hoe we de route wat kunnen inkorten zodat je toch mee kunt doen!”

n.vanveelen@mensdebilt.nl..

Aanmelden kan via de website: www.fightcancer.nl/event/walk-to-fight-cancer. Wacht niet te lang met opgeven, want er is een maximum van 150 deelnemers.

Julie Houben

‘Ik heb ook persoonlijke affiniteit met dit thema’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie