We zijn er bij

22 juni 2021 om 16:12 Algemeen

Mijn vorige column had als titel “We zijn er bijna” en een volgende column krijgt als kopje “We zijn er”. Nu gaat het slechts zijdelings over corona, want na zeven jaar zijn we er bij en dat is prima! Ook al was onze poule niet de moeilijkste, toch is het erg lekker om poulewinnaar te zijn. Op naar Boedapest, waar naast de kleur oranje, hopelijk ook de regenboogkleuren er voor zorgen dat de Hongaarse leiding beseft dat we in 2021 en niet in de steentijd leven.

“Het goede nieuws dat we er nu echt bijna zijn, is nog mooier dan poulewinnaar worden.”

Wat vindt u overigens van al die tv-reclames van de supermarkten? In de coronatijd hebben ze veel winst gemaakt en elkaar stevig beconcurreerd en nu strijden ze ook om de eer wie het meeste oranje kan verwerken in een reclame. Hoe dan ook, alles voor Oranje, gezellig en waar liggen de bitterballen? Hopelijk gaat het Nederlands elftal voorspoedig richting de finale, maar als dat mislukt tegen een betere tegenstander, dan gaan we ons opmaken voor het volgende oranjefestijn. Misschien kan Jumbo regelen dat de leider in de Tour de France in het oranje mag rijden; de Jumbo regelt alles, toch? Nou ja soms hebben ze wat moeite om een stukje bouwgrond helemaal te krijgen. Ondertussen kleurt de Formule 1 ook steeds meer oranje en ik reken op een recordaantal keren de rood-wit-blauwe vlag in top bij de aanstaande Olympische Spelen.

Genoeg moois in het verschiet, dus laat al de oranje vlaggetjes de komende tijd maar hangen in ons straatbeeld. Hebben we in onze gemeente eigenlijk ook zo’n Oranjestraat zoals in De Haag waar onze Koning gezellig handenschuddend rondliep; hij is ook zo enthousiast, maar dat niet alleen zijn vrouw het een beetje dom vindt, is heel begrijpelijk. Hoe dan ook, allemaal heel veel plezier deze zomer bij al die sportevenementen.

Sinds maart 2020 zat ik bij iedere persconferenties inzake corona voor de buis, maar afgelopen vrijdag was ik er niet bij. Aan het einde van de middag maakten we met de hond een lekkere strandwandeling en de donkere luchten zorgden ervoor dat we ‘even’ gingen schuilen in een strandtent. Toen barstte de hemel open en na bijna drie uur werd het droog, dus de persco heb ik gemist, maar het goede nieuws dat we er nu echt bijna zijn, is nog mooier dan poulewinnaar worden. Hopelijk gaan nu echt na de zomer de scholen weer gewoon open, kunnen de sportverenigingen weer doen waar ze voor zijn en kunnen we alles waar we het afgelopen jaar last van hebben gehad van ons afschudden. Bovenal dat er niemand meer ernstig ziek wordt van corona.

We zijn er bij en dat is prihima, viva Hollandia!

Column Martin van Veelen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie