Afbeelding

De Fietsboot

2 juli 2021 om 12:59 Algemeen

Fietsboot Loosdrecht verduurzaamd

Regio - De Fietsboot van de Loosdrechtse Plassen heeft de afgelopen maanden een schoonheidsoperatie ondergaan. Letterlijk: de boot vaart vanaf dit seizoen met fors minder uitstoot, een stuk schoner dus.

De Fietsboot II (de eerste vaart op de Vecht), geheel gerund door vrijwilligers, bleek de laatste twee zomerseizoenen een groot succes. De schippers brengen fietsers en voetgangers over de plassen: naar een eiland of naar de overkant.

Dankzij subsidies én de tomeloze inzet van het onderhoudsteam en Jachtwerf Lieverst is de oude dieselmotor nu vervangen door een EU gecertificeerde nieuwe hybride motor, die loopt op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) brandstof (niet te verwarren met bio brandstof). Ook zijn er maar liefst 8 zonnepanelen aangebracht. Voor deze zonnepanelen werd een speciaal dak ontworpen. Niet alleen om energie mee op te wekken, maar ook fijn om passagiers beschutting te bieden bij felle zon (of dat ene regenbuitje).

Door hybride te varen kan de Fietsboot ruimschoots vóór het bereiken van de drukke gebieden bij de opstap haltes overschakelen op elektrisch varen, waardoor overlast door geluid en stank wordt voorkomen.

De Fietsboot vult een fietsrit of een wandeling op een heerlijke manier aan met een tochtje over het water. Fiets bijvoorbeeld via Westbroek en Tienhoven naar De Strook of Muyeveld, stap daar op de boot en vaar mee. Tijd voor een picknick op het eiland Markus Pos met zicht op water, vogels en bootjes, of voor een terrasje in Oud-Loosdrecht. Vanuit daar gaat het via Nieuw-Loosdrecht, de Hoorneboegse heide of het bos bij Einde Gooi en Hollandsche Rading terug naar huis.

Tot half september vaart de Fietsboot iedere dag, met in de zomermaanden op zaterdag ook een avondvaart. Kijk voor de dienstregeling op defietsboot.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie