Afbeelding

Leerlingen School van HIP halen €900,- op voor Luka & The Lights

28 mei 2021 om 10:40 Algemeen

Op De School van HIP volgen de leerlingen regelmatig workshops over allerhande onderwerpen die de maatschappelijk betrokkenheid van de leerlingen vergroten. Soms zit daar een onderwerp bij dat raakt. Zo ook de voorlichting van Anjo Snijders en Sascha Groen over hun missie; Luka & The Lights.

 Bilthoven - Bilthovenaren Anjo en Sascha brachten een bezoek aan De School van HIP. Ze vertelden over hun project Luka & The Lights; over het robotje Luka dat op het oog heel normaal is, maar waar toch iets mis mee is. De bedrading gaat stuk waardoor onderdelen niet meer goed werken en zelfs uitvallen. Diagnose: ALS. 

 Luka & The Lights is het verhaal van Anjo. Een verhaal dat gemaakt is om jonge kinderen op een begrijpelijke manier te kunnen uitleggen wat ALS is, zoals zij dit ook aan hun jonge kinderen hebben moeten uitleggen. Er is nog niets zoals Luka. De leerlingen van de School van HIP begrepen dit maar al te goed en sprongen meteen in actie. 

Want naast een online platform met een spreekbeurtpakket, moet Luka ook de hoofdpersoon worden van een korte animatiefilm. Dit is waar hulp nodig is. Om de animatiefilm te kunnen maken, is er geld nodig. De leerlingen van De School van HIP hebben zelfstandig een sponsorloop georganiseerd en hebben 900 euro opgehaald voor Luka & The Lights.

 Met de opbrengst van HIP Helpt Luka komen Anjo en Sascha weer een stapje dichterbij hun wens om de animatiefilm te kunnen maken. Als u ook wilt helpen, ga dan naar www.alsrobotluka.nl en help mee. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie