Afbeelding
Foto: Bregje de Rijk

Een duurzaam De Bilt maakt groot verschil

18 mei 2021 om 13:53 Algemeen

Ook dit jaar organiseert Duurzaam De Bilt de ‘Week van de Duurzaamheid’. Een week lang kan iedereen op zijn eigen manier een activiteit organiseren die bijdraagt aan een duurzame Biltse samenleving. Zet de datum alvast in de agenda, want op 9 oktober gaat hij weer van start.

De Bilt - Verleden jaar organiseerde Judith van de Beweegruimte een workshop over positieve gezondheid, gaf Tap DELA een rondleiding over de begraafplaats natuurlijk begraven en zorgde Westbroekers voor een bloemrijke entree van hun dorp door bloemenbollen te poten en bloemenzaad te zaaien.

Het is de vierde keer dat Duurzaam De Bilt deze week organiseert. Maaike Noorlander zegt hierover: “Je ziet meer en meer in de samenleving hoe belangrijk duurzaamheid is. Bedrijven adverteren er mee. Op huizen zien je steeds meer zonnepanelen. Het onderwerp leidt tot politieke discussies”. Haar collega Joanne Penning vult aan: “Niet iedereen laat zien wat bij doet of wil iets bijdragen maar zoekt anderen om dat samen mee te doen. Kijk, daarvoor is deze week er”.

Duurzaam De Bilt daagt mensen uit zelf actief te zijn voor een duurzame Biltse leefomgeving. Op de site van Duurzaam De Bilt komen alle activiteiten. Als iedereen doet wat hij belangrijk vindt, dan komen we er met elkaar! Waarom? Een betere wereld begint niet alleen bij onszelf. Je kunt het bereiken met elkaar en wereldwijd. De global Goals staan daarom centraal in de Week van De Duurzaamheid.

De zeven koplopers van Duurzaam De Bilt; BENG!, Biltsheerlijk, Werkgroep Fairtrade, Samen voor De Bilt en de Wereldwinkel staan achter de organisatie van De Week van de Duurzaamheid 2021. De gemeente De Bilt steunt deze week. Doet u mee? Wilt u ook een activiteit doen in de Week van de Duurzaamheid? Ga dan naar: www.duurzaamdebilt.nl. Informatie kunt u ook krijgen via: info@duurzaamdebilt.nl

Redactie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie