Afbeelding

Natuurochtend op de Bosbergschool over Bijen en Groeien

17 mei 2021 om 09:02 Algemeen

De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor de bij. De helft van alle bijensoorten wordt namelijk bedreigd, terwijl bijen ontzettend belangrijk zijn voor de bestuiving van eetbare gewassen. De Bosbergschool in Hollandsche Rading hield samen met ouders en buurtbewoners een natuurochtend over ‘bijen en groeien’. 

Hollandsche Rading - “We vinden het belangrijk dat kinderen bewust worden van het belang van bijen voor onze natuur.” legt Margôt Koekkoek, interim directeur van de school, uit. Een imker kwam daarom ook langs om meer te vertellen en te laten zien over de bij. Kinderen mochten kiezen uit verschillende activiteiten. Zo werd er gezaaid in de moestuin en de groentenbakken in in klas en werd er natuurlijk gekookt met honing. Kinderen mochten een bijenkorf maken van een bloempot en plantenstekers maken voor in de moestuin. Tenslotte konden kinderen ook experimenteren tijdens de proefjes rondom groeien en zintuigen. Een bomvol programma dus en de kinderen konden dan ook weer voldaan naar huis.

Ongeveer 10 keer per jaar krijgen alle leerlingen van groep 1 t/m 8 een inspirerende natuurochtend. Samen met een actieve oudergroep wordt er een thema bedacht waarbij kinderen letterlijk en figuurlijk met hoofd, hart en handen bezig zijn. Dit kan variëren van werken in de moestuin, excursies naar het bos, koken, materiaal-onderhoud tot gastlessen over het thema. Door te werken met ‘echte’ materialen en organismen is er een voortdurende wisselwerking tussen denken, doen en beleven mogelijk. Bij de samenstelling van een thema wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de seizoenen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie