V.l.n.r.: Jiska, Ans, Regina, Reinoud en Danielle luisteren naar het verhaal dat Jannie Boel van Tap Dela hen voorleest.
V.l.n.r.: Jiska, Ans, Regina, Reinoud en Danielle luisteren naar het verhaal dat Jannie Boel van Tap Dela hen voorleest.

Spannende verhalen voor cliënten Reinaerde

23 april 2021 om 10:59 Algemeen

Het waren momenten van plezier en ontspanning, de voorlees-sessies voor bewoners van Reinaerde De Reiger. Afgelopen weken kwamen verschillende medewerkers van Tap Dela op bezoek om voor te lezen. En dat leverde blije gezichten op, zowel bij de bewoners als bij de voorlezers.
Omdat de bewoners inmiddels ingeënt zijn en het om korte bezoekjes ging, maakten medewerkers van Tap Dela een uitzondering om op locatie te komen. In de vier woningen van De Reiger lazen ze voor, iedere week weer nieuwe verhalen: van Kikker en zijn vriendjes tot De Olijke Tweeling, van verhalen van Toon Tellegen tot filosofische gedichten.
Naast het voorlezen was er natuurlijk ook gelegenheid om te kletsen en elkaar een beetje te leren kennen. En dat samen, maakte het een waardevolle belevenis voor iedereen.

Als maatschappelijk betrokken organisatie levert Tap Dela graag haar bijdrage aan de Biltse samenleving. Met Reinaerde werkte ze al eerder samen en ook toen bleek dat een goede match.

Arno Koppens, uitvaartverzorger bij Tap Dela, vertelt: “Mooie mensen heb ik ontmoet. Ik waardeer de mensen om hun puurheid. Die oprechte emoties, daar kan iedereen nog iets van leren. De klap op mijn schouder die ik ter kennismaking kreeg van één van de cliënten, was welgemeend en brak meteen het ijs. Ik heb genoten die middag. Voor de cliënten had het voorlezen ogenschijnlijk langer mogen duren. Het ene na het andere boek werd uit de kast gehaald!”  


Wilt u ook iets doen?
Samen voor De Bilt organiseerde deze activiteiten. Met het organiseren van ontmoetingen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties versterken zij de lokale samenleving. Als u ook iets wilt betekenen voor een ander, neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt via: judith@samenvoordebilt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie