Afbeelding

Duizenden leerlingen genieten van livestreamvoorstellingen

20 april 2021 om 09:52 Algemeen

Als de leerlingen niet naar de voorstellingen kunnen, dan komen de voorstellingen naar de leerlingen toe! Voor alle scholen in de Provincie Utrecht die klant zijn, organiseert Kunst Centraal, in samenwerking met TivoliVredenburg, drie livestreams voor in de klas. 

Regio - Hilde van Tol, hoofd Kunsteducatie: “Voor kinderen is het juist nu belangrijk dat zij theater, muziek en dans kunnen meemaken. Ook hun wereld is door corona kleiner geworden. Via deze voorstellingen ontdekken zij iets over zichzelf en de wereld om hen heen.” Gisteren werd de spits afgebeten door De Grote Haay met Het Veterstrikconcert voor kleuters. Vandaag mochten de groepen 3-5 kijken én luisteren naar het percussieconcert STICKS door Oorkaan en Percossa.

Via Kunstmenu beleven jaarlijks ruim 60.000 leerlingen professionele kunst. Er komt een kunstenaar in de klas of de klas gaat naar het theater of museum in de eigen gemeente toe. Een aantal keer per jaar stroomden er duizenden leerlingen naar het hart van de provincie voor de schoolconcerten in TivoliVredenburg. Corona maakt dit nu onmogelijk. Om de beleving van zo’n grote zaal en professionele kunstenaars die voor jou optreden toch aan leerlingen mee te geven organiseert Kunst Centraal deze livestreams.

En het mooie is: het bezoekersaantal wordt niet bepaald door het aantal stoelen in de zaal! En door de inzet van loopcamera’s, die zelfs óp het podium kunnen, beleven kinderen de voorstelling echt vanaf de voorste rij!

Met het lesmateriaal kunnen leerkrachten vooraf en na afloop deze ervaring met de leerlingen bespreken, zodat het nog meer beklijft.

Naast deze livestreams stelt Kunst Centraal de website ‘Creatief Digitaal’ beschikbaar aan scholen. Hiervoor maakt Kunst Centraal samen met inspirerende kunstenaars korte opdrachten in filmvorm. Zo kunnen leerlingen thuis of in de klas aan de slag met kunst. Ook heeft Kunst Centraal haar uiterste best gedaan om reguliere projecten in een coronaproof jasje toch door te kunnen laten gaan. Gastdocenten kwamen via het digibord of via een filmpje toch in de klas en materialen werden opgestuurd zodat scholen zelf projecten konden organiseren.. Zo konden scholen toch blijven werken aan de creatieve ontwikkeling van hun leerlingen.

Op 19 mei is er nog een derde livestream voor de groepen 6-8. Zij kunnen genieten van BroersZussen van ISH Dance Collective.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie