Yvonne Pot, manager re-integratie Biga Groep.
Yvonne Pot, manager re-integratie Biga Groep. Foto: Biga Goep

Biga Groep biedt extra banen voor mensen met indicatie

16 april 2021 om 13:43 Algemeen

Voor 2021 biedt Biga Groep betaald werk aan 45 extra mensen met een indicatie. Mensen die door corona aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan. Werkzoekenden die wonen in Zeist, De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede of Utrechtse Heuvelrug. Biga Groep biedt hen een tijdelijk contract om te kunnen blijven werken. Na maximaal twee jaar stromen deze mensen door naar een andere baan.

 De Bilt - Door corona is de arbeidsparticipatie flink gedaald. Yvonne Pot, manager re-integratie Biga Groep, verwacht dat dit voorlopig aanhoudt. ‘‘We zijn blij dat we de investering kunnen doen met ons positieve financiële resultaat van voorgaande jaren. Juist voor mensen die in deze lastige tijd anders buiten de boot vallen. We stellen extra werkplekken beschikbaar op de productieafdeling. Voorheen deden we dit niet op deze afdeling door hoge kosten. Toen werd het resultaat ingezet om mensen via een traject te begeleiden naar werk. Omdat de instroom voor deze trajecten terugloopt zorgt corona bij Biga voor een andere focus’’. 


Genoeg werk

‘‘De begeleiding wordt uitgebreid. Werk hebben we genoeg. De grote opdracht van Defensie maar ook opdrachten van andere werkgevers in de regio. De goede samenwerking met de gemeenten draagt hier zeker aan bij. We horen dat andere sociaal werkbedrijven moeilijker in het werk zitten. Dat is bij ons gelukkig niet zo’’, aldus Pot.

Perspectief

Het re-integratiebedrijf biedt verschillende trajecten en functies. De 45 extra mensen starten binnen bij de productieafdeling aan de Thorbeckelaan in Zeist. Biga Groep biedt verschillende werksoorten, functies en opleidingen. Dus als blijkt dat iemand zich verder kan ontwikkelen of kan doorstromen naar een andere werkgever, wordt daarop ingespeeld. Zo biedt Biga Groep perspectief via een betaalde baan.

Aanmelden

Mensen uit de regio die werk zoeken en onder het Doelgroepregister vallen doordat ze bijvoorbeeld praktijkonderwijs hebben gevolgd, een Wajong-uitkering hebben of een indicatie banenafspraak, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar

leukebaan@bigagroep.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie