Locatie in De Bilt
Locatie in De Bilt

Begeleiding voor mensen met autisme

19 maart 2021 om 10:48 Algemeen

Stichting Meewerken.com (voorheen Meewerken in Eemland) opent in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) een tweede vestiging in De Bilt. Door de samenwerking kan er snel geschakeld worden en daardoor kunnen in april al de eerste cliënten in De Bilt worden ontvangen.

De Bilt - Meewerken richt zich op mensen met een autismespectrumstoornis die door hun beperking (nog) niet kunnen functioneren in het onderwijs of op de arbeidsmarkt. Het gaat om mensen met een normale begaafdheid die door hun autisme beperkt belastbaar zijn en veel behoefte hebben aan structuur en begeleiding. Net als Soest gaat de Bilt inzetten op cursussen in de IT en Multi Media en zal daar waar mogelijk ook werkzaamheden voor de NVA uitvoeren. Door het grote aantal aanmeldingen zit de vestiging in Soest bijna vol. Het is daarom fijn om nieuwe plekken te kunnen organiseren voor regio Zeist-Utrecht-Nieuwegein.

Cliënten van Meewerken geven aan dat de dagbesteding voor hen erg belangrijk is: “ik kan mijn kennis verdiepen, interesses ontwikkelen.” “Het geeft structuur aan mijn dag.” “Stukje stabiliteit, ritme en een doel om naar toe te werken”. “Rust, zodatik weer vooruit kan denken”. 

Karol Henke directeur NVA: “We zijn verheugd dat we Meewerken als onze buur in het pand kunnen verwelkomen. Het mooie van deze partnerschap is dat we de wederzijdse kennis over autisme kunnen delen. Als elkaars buur hebben we korte lijnen. Ook is er samenwerking met IQ coaches en Voorzet.

Doordat vertrouwde begeleiding uit Soest naar De Bilt zal verhuizen zal de methodiek van Soest ook daar doorgang vinden. Het management, de financiële en cliënten administratie zullen vanuit Soest blijven lopen. Wilt u meer informatie neem dan contact op met info@meewerken.com, of bel 035-6315880 of kijk op www.meewerken.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie